Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2022

3 csillag
Busz
2 felnőtt
2021-06-12, 5 nap / 4 éj
3 csillagos szálloda (***)
Félpanzió
2 ágyas

Okos ajánlat

·  Dolomitokban lévő szállásunk 1400 m magasan lesz
·  Cseppkőbarlang szurdokában gyalogtúra
·  Legmagasabb dél-tiroli vízesés
·  Felvonózások és túrázások a Dolomitokban

"A Dolomitok a sokszínűségével és a varázslatos kis tavaival mindenkit elkápráztat. Minden nap más-más színekbe öltözik eme hegyvidéki táj."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program

1. NAP: BUDAPEST – SZLOVÉNIA – SKOCJAN

Reggel Nagykanizsa irányába indulunk Budapestről és Tornyiszentmiklósnál lépünk át Szlovéniába. Utazásunkat autópá­lya pihenőkben szakítjuk meg, így érünk el Szlovénia egyik világörökségéhez, a Skocjáni-cseppkőbarlanghoz. Kb. 2 km-es gyalogtúrát teszünk a barlangban, ahol a szép cseppkövek mellett a hegy belsejében lévő mesés szurdok látványában is gyönyörködhetünk. A túra során komoly szintkülönbségeket teszünk meg, nagy élményt fog jelenteni a 45 m mély szurdok feletti hídon történő átkelés is. A Skocjáni-barlangot ez a hegy belsejében lévő szurdok teszi a világon egyedülállóvá. Nem véletlenül hívják Szlovénia „Grand Canyon”-jának ezt a látvá­nyosságot, mely méltán része az UNESCO Világörökségének. Este érkezünk szlovéniai szállásunkra.

2. NAP: KRANJSKA GORA – DOLOMITOK

Reggel megyünk Kranjska Gora érintésével a Jasna-tóhoz. Rendkívül szép a panoráma. Előtérben a smaragdzöld színű tó, háttérben a Dolomitok látványos vonulatai. Ezt követően Ausztria déli részén utazunk Olaszország Süd-Tirol vidékére. San Candidonál felvonózunk a Haunold hegyre. Fent a lenyű­göző panoráma mellett a hangulatos fából épült Haunold hütte is kellemes élményt nyújt, ahol meg lehet kóstolni a helyi süte­ményeket. Ez idő alatt ki lehet próbálni a bobozást is. Ezt köve­tően, aki szeretne, gyalog jöhet le a hegyről. Ez a lefelé túrázás viszonylag kényelmes, nem megerőltető. Javasoljuk, mert nagyon látványos. Programunk összesen kb. 3,5 óra. Kellemesen elfáradva buszozunk szállásunkra, mely közel 1.400 m magas­ságban, egy fenyves erdő közepén található, ahol körbeölelnek bennünket a Dolomitok legismertebb csúcsai (3 éj).

3. NAP: PRAGSER WILDSEE – SAN CANDIDO

Alpesi őrjárat címmel játsszák a TV-ben azt a filmsoroza­tot, amelynek helyszínén, a Dolomitokban töltjük ezt a napot. Sétálhatunk a mesés Pragser Wildsee partján és felkeressük a filmbéli látványos helyszíneket. Ez a tengerszem Dél-Tirol egyik legszebb tava, mely 1.496 m magasan fekszik. Körbesétáljuk a festői tavat (3,5 km). Rendkívüli az a látvány, ahogy a hegyvonulat tükröződik a tó sötétzöld színében. Aki akar, tehet még plusz kirándulást is egy közeli hüttéhez, vagy ebédel­het is a filmből ismert szálloda éttermében. A délután nagy részét San Candidoban és környékén töltjük. Először a Sexten felvonóval felmegyünk a 2.434 m magas hegy kicsit alacso­nyabban lévő kilátópontjához, mely a felvonó hegyi állomása. Aki túrázni akar, annak erre is lesz lehetősége a felvonó felső állomásánál. A komoly kihívást kedvelőknek is van egy javasla­tunk. Kb. 400 m szintkülönbség megtétele után felérünk arra a helyre, ahol az osztrák-olasz határt jelző kő található. A többiek is, ha kedvük van, felgyalogolhatnak a félúton lévő hüttéhez. Ez is látványos kirándulás. Felvonóval, majd buszunkkal érünk vissza San Candidoba, mely 1.173 m magasan fekvő városka. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme. Természetesen megtekintjük. Esti órákban szállásunkon már vacsorával várnak.

4. NAP: BRUNECK – REINBACHFALL – MISURINA-TÓ

Reggeli után a lódengyártásáról is híres déltiroli kisvárosba, Bruneckba utazunk, amely a környék legjelentősebb települése. Az óvárosban teszünk sétát, melyet XV–XVI. sz-i házak díszíte­nek. Ebben a városban található a híres hegymászó R. Messner életét bemutató múzeum is. Ezután a Taufer-, majd a Reinvölgy természeti csodáiban gyönyörködünk. Megállunk a Reinbach-vízesésnél. A három szakaszban lezúduló vízesés teljes hossza eléri a 200 m-t. Ez Déltirol legjelentősebb és legnagyobb zuha­taga. A vízesés mellett jól kiépített túraúton gyalogolunk fel­felé, miközben lenyűgöz bennünket a három nagy szakaszban lezúduló víztömeg. (Ez kb. 3,5 órás túrázós program). Aki a leg­hosszabb túrát választja, 500 m szintkülönbséget is megtehet. Természetesen ez nem kötelező, aki kisebb szakaszt választ, ő is tud gyönyörködni a hatalmas vízzuhatagban. A vízesést elhagyva a Dolomitok egyik legkedveltebb és legismertebb tavához, a Miusrina-tóhoz buszozunk. Ennek partjáról csodásan látható a Dolomitok jelképéül is megválasztott hegytömb, a Drei Zinnen. Tiszta időben elképesztő látvány a koraesti naplemente a hegyek és a tó ölelésében. A már megszokott szállásunkra a koraesti órákban érkezünk vissza.

5. NAP: WÖRTHI-TÓ – SZOMBATHELY – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. A Wörthi-tó és a körötte lévő települések meseszépek. A gyöngy­szem, a tó névadója, Maria Wörth. Itt állunk meg és sétálunk a városkában, melynek fő értéke a tóra néző két középkori temp­loma. Természetesen ezeket is megnézzük. Programunk után, Szombathely – Győr útvonalon, érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Érintett területek

 • Ausztria
 • Olaszország
 • Szlovénia
 • Karintia
 • Júliai-Alpok
 • Maria Wörth
 • Kranjska Gora
 • Olasz Alpok
 • Innichen (San Candido - Hochpustertal)
 • Skocjan
 • Bruneck
 • Dél-Európa

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
még töltünk