Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#143 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(1)
 ["value":protected]=>
 array(1) {
  [0]=>
  array(4) {
   ["Program"]=>
   array(30) {
    ["id"]=>
    string(7) "2368184"
    ["data_part"]=>
    string(1) "0"
    ["serial_number"]=>
    string(2) "69"
    ["name"]=>
    string(38) "Svájc és Olaszország bűvöletében"
    ["description"]=>
    string(950) " 

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár felkeresése
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano a tóparti gyöngyszem

"Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek."
Kádár Zsolt – 11 éve a Proko Travel idegenvezetője

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["address"]=> string(0) "" ["coordinates"]=> array(2) { [0]=> string(0) "" [1]=> string(0) "" } ["name"]=> string(29) "3 és 4 csillagos szállodák" ["rating"]=> int(64) } } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(1) { ["Program"]=> string(11951) "

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VICENZA

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO Világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit. A városban 23 olyan épületet találunk, melyet a híres Palladio tervezett. Az óváros centrumában felkeressük a Piazza dei Signorit. Figyelmet érdemel a 82 méter magas Torre dei Piazza, a városházához tartozó Loggia del Capitano, melyet a híres építész, Palladio épített 1571-ben. Palladio főműve, a Basilica Palladiana. A tanácsteremnek készült épületben jelenleg a Palladio Múzeum található. Sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely nyaranta a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatot­tabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Veronát elhagyva Milánóba utazunk. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait. Ezek közül a legismertebb a Dóm, mely az 1300-as évek végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 8.500,- Ft A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxuséttermek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Ezen a napon még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépővel Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Aki nem jön a freskó megtekintésére, azoknak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra buszozunk, mely ezúttal is **** szálloda.

3. NAP: COMO – LUGANO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a Dóm, mely román és gótikus alapokra épült, sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol az ország több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve, egy szépen kialakított parkban. Délután egy másik tóparti városban gyönyörködünk. Lugano bájából és hangulatából egy kis ízelítőt kaphatunk, amikor a tóparti séta mellett felkeressük a szép városházát, főteret és az egykori Ferences templomot is. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt kóstolhatunk a cég termékeiből és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Programunk befejezése után szálláshelyünkre buszozunk.

4. NAP: BELLINZONA – VIA MALA – CHUR

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Reggeli után Bellinzonát látogatjuk meg. A város fölé 3 vár magasodik. Ez annyira egyedi, hogy bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Egyik várat meg is tekintjük, majd sétálunk a belvárosban, ahol a Santa Maria Grazia templomot tekintjük meg, melynek freskói meseszépek. Elhagyjuk Bellinzonát és csodálatos hegyes tájon haladunk tovább. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átmegyünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban, zuhatagokban. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főterét szép házak ölelik körbe. A Münster (templom) környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, mely méltán szerepel a Világörökségek közt. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dómot, a Szt. Péter templomot, de sétálunk és szabadidőnk alatt vásárolhatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük. Talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a legjobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

" } ["images"]=> array(5) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/melide_mini_swiss-47537.webp" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(89) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/vicenza_panorama-47546.webp" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(81) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/via_mala-47545.webp" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(88) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/verona_panorama-47544.webp" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(88) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_route_docs_type_7/svajcolasz-34377.png" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "4" ["tour_operator_id"]=> string(2) "38" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2368184" ["slug"]=> string(32) "svajc-es-olaszorszag-buvoleteben" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753045" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368184" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753366" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "2 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368184" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(17) { [4]=> array(11) { ["id"]=> string(1) "4" ["name"]=> string(8) "Ausztria" ["replaced_name"]=> string(60) "ausztria ausztria-elmenytura korutazas-ausztriaban region-au" ["short_name"]=> string(2) "AT" ["long_name"]=> string(8) "Ausztria" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.5162" ["lng"]=> string(7) "14.5501" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "49.0206" ["lng"]=> string(7) "17.1607" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.3723" ["lng"]=> string(6) "9.5308" } } } ["num_program"]=> string(4) "1493" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "ausztria" } [56]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "56" ["name"]=> string(12) "Olaszország" ["replaced_name"]=> string(459) "olaszorszag italia-csodai olaszo korutazas-olaszorszagban del-olaszorszag eszak-olaszorszag olasz-adria eszak-olasz-tavak olaszorszag-regio oalszorszag kozep-olaszorszag italia-rejtett-kincsei eszak-olasz-varosok olaszorszag-marketing olaszorszag-mar italy e-olasz-tortenelmi-varosok kozep-olaszorszag-gyongyszemei varosok-eszak-olaszorszagban adria adriai-tenger la-bella-italia szilveszter-eszak-olaszorszagban eszak-es-kozep-olaszorszag eszak-olasz-tajakon" ["short_name"]=> string(2) "IT" ["long_name"]=> string(12) "Olaszország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "41.8719" ["lng"]=> string(7) "12.5674" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.092" ["lng"]=> string(7) "18.5205" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "35.4929" ["lng"]=> string(6) "6.6267" } } } ["num_program"]=> string(4) "2276" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "olaszorszag" } [113]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "113" ["name"]=> string(8) "Salzburg" ["replaced_name"]=> string(72) "salzburg salzburg-ausztria ausztria-salzburg-salzburg hellbrunn-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(39) "Ausztria, Salzburg tartomány, Salzburg" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "6778" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8543" ["lng"]=> string(7) "13.1269" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7513" ["lng"]=> string(6) "12.986" } } } ["num_program"]=> string(2) "47" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "547826" ["slug"]=> string(8) "salzburg" } [285]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "285" ["name"]=> string(6) "Svájc" ["replaced_name"]=> string(167) "svajc korutazas-svajcban svajci-alpok svajc-szavoya-magas-alpok osztrak-svajc-marketing svajci-kiruccanas kirandulas-svajcban-olasz francia-svajci-hatar zentralschweiz" ["short_name"]=> string(2) "CH" ["long_name"]=> string(6) "Svájc" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "46.8182" ["lng"]=> string(6) "8.2275" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8085" ["lng"]=> string(7) "10.4923" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8179" ["lng"]=> string(6) "5.9561" } } } ["num_program"]=> string(3) "237" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(5) "svajc" } [352]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "352" ["name"]=> string(8) "Milánó" ["replaced_name"]=> string(56) "milano milano-olaszorszag san-siro-stadion milan mailand" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(33) "Olaszország, Lombardia, Milánó" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "362" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4654" ["lng"]=> string(6) "9.1859" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.5357" ["lng"]=> string(6) "9.2903" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.3898" ["lng"]=> string(6) "9.0651" } } } ["num_program"]=> string(2) "33" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "718345" ["slug"]=> string(6) "milano" } [355]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "355" ["name"]=> string(6) "Verona" ["replaced_name"]=> string(25) "verona verona-olaszorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(75) "Olaszország, Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria), Verona" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1129" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4408" ["lng"]=> string(7) "12.3155" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "45.578" ["lng"]=> string(7) "12.5967" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.2335" ["lng"]=> string(7) "12.1668" } } } ["num_program"]=> string(2) "18" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "725791" ["slug"]=> string(6) "verona" } [362]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "362" ["name"]=> string(9) "Lombardia" ["replaced_name"]=> string(101) "lombardia eszaki-tovidek eszak-olaszorszagi-tavak barangolas-az-eszak-olasz-tovideken e-olasz-tajakon" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(23) "Olaszország, Lombardia" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4791" ["lng"]=> string(6) "9.8452" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.6352" ["lng"]=> string(7) "11.4277" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "44.6796" ["lng"]=> string(6) "8.4979" } } } ["num_program"]=> string(2) "38" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(9) "lombardia" } [1129]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1129" ["name"]=> string(53) "Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria)" ["replaced_name"]=> string(131) "velence-korzete olaszorszag-velencetol-riminiig-velence-olaszorszag velencetol-riminiig velence-kornyeke veneto velence-es-kornyeke" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(67) "Olaszország, Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria)" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4408" ["lng"]=> string(7) "12.3155" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "45.578" ["lng"]=> string(7) "12.5967" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.2335" ["lng"]=> string(7) "12.1668" } } } ["num_program"]=> string(3) "688" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(45) "velence-es-kornyeke-veneto-kiveve-eszak-adria" } [6549]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6549" ["name"]=> string(6) "Lugano" ["replaced_name"]=> string(19) "lugano lugano-svajc" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(28) "Svájc, Luganói-tó, Lugano" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(5) "23625" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "46.0065" ["lng"]=> string(6) "8.9523" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.1191" ["lng"]=> string(6) "9.0896" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.9397" ["lng"]=> string(6) "8.8999" } } } ["num_program"]=> string(2) "11" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "783201" ["slug"]=> string(6) "lugano" } [6778]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6778" ["name"]=> string(19) "Salzburg tartomány" ["replaced_name"]=> string(59) "salzburg-tartomany salzburger-land salzburgerland ski-amade" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(29) "Ausztria, Salzburg tartomány" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.0412" ["lng"]=> string(7) "13.9965" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.9435" ["lng"]=> string(7) "12.0767" } } } ["num_program"]=> string(3) "388" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(18) "salzburg-tartomany" } [8081]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8081" ["name"]=> string(4) "Como" ["replaced_name"]=> string(35) "como como-comoi-to como-olaszorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(30) "Olaszország, Comói-tó, Como" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(5) "19995" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.8081" ["lng"]=> string(6) "9.0852" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8422" ["lng"]=> string(5) "9.137" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.7589" ["lng"]=> string(6) "9.0339" } } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "714505" ["slug"]=> string(4) "como" } [8161]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8161" ["name"]=> string(7) "Vicenza" ["replaced_name"]=> string(27) "vicenza vicenza-olaszorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(76) "Olaszország, Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria), Vicenza" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1129" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4408" ["lng"]=> string(7) "12.3155" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "45.578" ["lng"]=> string(7) "12.5967" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.2335" ["lng"]=> string(7) "12.1668" } } } ["num_program"]=> string(1) "1" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "725875" ["slug"]=> string(7) "vicenza" } [8683]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8683" ["name"]=> string(4) "Chur" ["replaced_name"]=> string(15) "chur-svajc chur" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(12) "Svájc, Chur" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "46.8031" ["lng"]=> string(7) "10.2535" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.8107" ["lng"]=> string(7) "10.2695" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.7954" ["lng"]=> string(7) "10.2375" } } ["wg"]=> array(7) { [0]=> array(1) { ["46.8,9.83"]=> string(13) "pws:ILGRAUBN2" } [1]=> array(1) { ["46.74,9.78"]=> string(13) "pws:IGRAUBND7" } [2]=> array(1) { ["46.46,10.43"]=> string(15) "pws:ILOMBARD165" } [3]=> array(1) { ["46.53,10.59"]=> string(13) "pws:IBOLZANO9" } [4]=> array(1) { ["46.83,10.5"]=> string(4) "LIVE" } [5]=> string(16) "Switzerland/Ftan" [6]=> string(11) "Switzerland" } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "782105" ["slug"]=> string(4) "chur" } [19728]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "19728" ["name"]=> string(1) "x" ["replaced_name"]=> string(3891) "advent-hetvege advent-hetkoznap az-atlanti-part-csodai jon-tengeri-korut hotel varoskozpont 3-to 3-orszag x barhova nemet-es-francia-kiterokkel egzotikus-market husvet harom-tenger-partjan legujabb-ajanlataink oszi-fesztival hadvezerek-nyomaban oszi-szunet eszaktol-a-deli-partig lelegzetelallito-tajakon csontvary-nyoman balkan-korut norway-mystical-fjords-sou ireland-british-isles-heritage-sou amsterdam-ultimate-baltic-sou france-european-jewels-sou amsterdam-ultimate-baltic-sto spain-the-rivieras-civ france-mediterranean-jewels-bcn busszal alpesi-varazslat amsterdam-ultimate-baltic-ams spain-the-rivieras-ams 3-nap africa-south-africa-dbx africa-asia-cpt umgebung advent tarsitasra-varo-utasaink alte all-locations africa-south-africa-cpt 5-nights-bahamas-free-open-bar-mia bahamas-florida-from-new-york-nyc 5-nights-bahamas-free-open-bar-pcv baltic-ams baltic-cph baltic-sto kelet dunai-hajos-utak korutazas koltok-es-hadvezerek-nyomaban mediterran koltok tortenelmi-varosok gateway szinpompas-orchideak-varazsaban tengerparti-udulesek nyari-ajanlataink abu-dhabi-india pacific-coastal-lax med-egypt-greek-isles-dbx lax alacsony sissi-nyomaban kekfofu-harald-nyomaban australia-product-ppt australia-product-syd australia-product-akl australia-product-nsw korok zanzibar-all-locations kozep hajoutak foldkozi-tengeri-hajoutak kelet-mediterran-hajoutak kanada-hajoutak tavol-keleti-hajoutak del-amerikai-hajoutak kozel-keleti-hajoutak vilagkoruli-hajoutak-es-szakaszaik short-mia akl indiai-oceani-hajoutak nation ag shores gig pfa nie camping-park ma transatlantic-nyc bos east-asia-dbx transatlantic-mia bm bh c east-asia-sin east-asia-hkg bro transatlantic-bro cuba-overnight-bahamas-pcv cuba-bahamas-free-open-bar-mia transatlantic-sju east-asia-tok east-asia-yok transatlantic-bcn transatlantic-sou transatlantic-civ transzatlanti transatlantic-lis emw h del sor europe-nyc del-kelet-azsia-gyongyszemei cola e cw cs ce mco-flughafen chi-flughafen cuba-caribbean-pcv south-america-sai other-product-pcv sea-flughafen downtown europe-civ western-caribbean-free-open-bar-pcv panama-canal-pcv cuba-florida-mia miami-pcv port-canaveral-pcv europe-mia panama-canal-panama-city-fam fam panama-canal-panama-city-mia clp panama-canal-panama-city-pcv inw gua grenada-all-areas guad minden-cel kozel-kelet-es-india rejtett-kincsek-a-foldkozi-tengeren grande-riviere-sud-est greek-isles-italy-ancient-empires-civ greek-isles grand-voyage other-hnl hnl greek-isles-italy-civ financial-district greek-isles-italy-vce forst greek-isles-italy-tar northern-capitals-ams ijm xi greek-isles-italy-pir greek-isles-italy-bcn harom-tenger-kincsei northern-capitals-cph italia-zold-szive-szent-ferenc-legendainak-fenyeben greek-isles-eastern-med-pir greek-isles-eastern-med-civ city kozep-azsia kelet-mediterran-terseg mma got nagy-magyarorszag kelet-azsia kelet-mediterran kelet-karib ocean-crossings osszes-hely kozep-europa xcaret alpok kelet-europa egy-falatnyi-baltikum keleti-tenger kelet-tenger mia mediterranean-holy-land norwegian-fjords-ams midtown kombinaciok kulfold alpok-orszagai harom-varos mr mb o n m l middle-east-civ nor-emi kelet-karib-szigetek mediterran-csoportos-hajout balti-csoportos-hajout iceland-nyc nar-sca tenger uj themed-cruises vip test united-states-canada sto van szigetek tengerpart to-videk transpacific-yok south-east-yok yok sziget t w other-vce tok transzpacifik west-kuste tavaszi-ajanlataink tajak panama-canal-panama-city-clp nyugat-mediterran-terseg s nyugat-mediterran nyugat-karib nordsee riviera norway-the-arctic-summer-solstice-sou scandinavia repo repositions other-civ nyc ppt other-van pigcu portals other-que siterepek p nn pesed sea nsw pcv sju pesis piris pisfe other-ppt null pvili kozep-kelet other-pir csoportos-karibi-hajout pos-min sha pos-sea santiago-bue soa south szafari-programok st szt south-east-hkg sv southern-caribbean strass stadt" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(1) "x" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "48.2082" ["lng"]=> string(7) "16.3738" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.3231" ["lng"]=> string(7) "16.5775" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.1183" ["lng"]=> string(7) "16.1826" } } } ["num_program"]=> string(1) "0" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(1) "x" } [19995]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "19995" ["name"]=> string(10) "Comói-tó" ["replaced_name"]=> string(36) "comoi-to como-i-to comer-see como-to" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(24) "Olaszország, Comói-tó" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(6) "46.016" ["lng"]=> string(6) "9.2572" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.1706" ["lng"]=> string(5) "9.389" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8131" ["lng"]=> string(6) "9.0667" } } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "comoi-to" } [23625]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "23625" ["name"]=> string(12) "Luganói-tó" ["replaced_name"]=> string(11) "luganer-see" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(20) "Svájc, Luganói-tó" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> NULL ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(10) "luganoi-to" } [30620]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "30620" ["name"]=> string(11) " Bellinzona" ["replaced_name"]=> string(10) "bellinzona" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(11) " Bellinzona" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> NULL ["num_program"]=> string(1) "0" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(10) "bellinzona" } } ["description_short"]=> string(151) "·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár felkeresése·  Szép ..." ["location_text"]=> string(27) "Ausztria,Lombardia,Salzburg" ["img"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/melide_mini_swiss-47537.webp" ["AccommodationTypes"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(6) "Egyéb" } } ["Ratings"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(3) "***" } } } ["Trip"]=> array(33) { ["id"]=> string(10) "4062472409" ["parent_id"]=> NULL ["num_adults"]=> string(1) "1" ["num_children"]=> string(1) "0" ["room_id"]=> string(9) "155753045" ["program_id"]=> string(7) "2368184" ["date_from"]=> string(10) "2022-08-28" ["date_to"]=> string(10) "2022-09-01" ["num_nights"]=> string(1) "4" ["num_days"]=> string(1) "5" ["min_nights"]=> string(1) "4" ["is_seasonal"]=> bool(false) ["food_service_id"]=> string(2) "75" ["road_type_id"]=> string(2) "72" ["road_information"]=> array(3) { ["dep_airport"]=> NULL ["Indulási helyszín"]=> NULL ["Érkezési helyszín"]=> NULL } ["transport_id"]=> NULL ["discount"]=> string(1) "1" ["capacity"]=> NULL ["prices"]=> array(9) { [0]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(17) "Részvételi díj" ["value"]=> int(155000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(1) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [1]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(23) "Egyágyas szoba felára" ["value"]=> int(44000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [2]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(27) "Kedvezmény törzsutasoknak" ["value"]=> int(-7750) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [3]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(29) "65 év felettiek kedvezménye" ["value"]=> int(-2000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [4]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(27) "Utasbiztosítás - Standard" ["value"]=> int(3500) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [5]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(54) "Utolsó vacsora freskó megtekintése belépővel (Ft)" ["value"]=> int(7000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [6]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(49) "Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel)" ["value"]=> int(8500) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [7]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(27) "Utasbiztosítás - Prémium" ["value"]=> int(5500) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [8]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(31) "Fakultatív vacsora (4 alkalom)" ["value"]=> int(32000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } } ["base_price_huf"]=> string(6) "155000" ["bait_price_huf"]=> string(6) "155000" ["bait_price"]=> string(6) "155000" ["bait_price_currency_id"]=> string(1) "1" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:11:10" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:11:10" ["Room"]=> array(16) { ["id"]=> string(9) "155753045" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368184" } ["FoodService"]=> array(3) { ["id"]=> string(2) "75" ["name"]=> string(7) "Reggeli" ["type"]=> string(12) "food_service" } ["RoadType"]=> array(3) { ["id"]=> string(2) "72" ["name"]=> string(4) "Busz" ["type"]=> string(9) "road_type" } ["url"]=> string(64) "/ausztria/-/salzburg/svajc-es-olaszorszag-buvoleteben/4062472409" ["trip_name"]=> string(10) "1 felnőtt" ["Price"]=> array(4) { ["bait_price"]=> string(6) "155000" ["bait_price_currency_name"]=> string(3) "HUF" ["bait_price_huf"]=> string(6) "155000" ["base_price_huf"]=> string(6) "155000" } ["food_service"]=> string(7) "Reggeli" ["road_type"]=> string(4) "Busz" } ["Tags"]=> array(3) { ["category"]=> array(1) { [3]=> string(11) "Körutazás" } ["rating"]=> array(1) { [64]=> string(3) "***" } ["accommodation_type"]=> array(1) { [119]=> string(6) "Egyéb" } } ["Weather"]=> array(0) { } } } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$program

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#127 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(7) "2368184"
  ["data_part"]=>
  string(1) "0"
  ["serial_number"]=>
  string(2) "69"
  ["name"]=>
  string(38) "Svájc és Olaszország bűvöletében"
  ["description"]=>
  string(950) " 

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár felkeresése
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano a tóparti gyöngyszem

"Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek."
Kádár Zsolt – 11 éve a Proko Travel idegenvezetője

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["address"]=> string(0) "" ["coordinates"]=> array(2) { [0]=> string(0) "" [1]=> string(0) "" } ["name"]=> string(29) "3 és 4 csillagos szállodák" ["rating"]=> int(64) } } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(1) { ["Program"]=> string(11951) "

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VICENZA

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO Világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit. A városban 23 olyan épületet találunk, melyet a híres Palladio tervezett. Az óváros centrumában felkeressük a Piazza dei Signorit. Figyelmet érdemel a 82 méter magas Torre dei Piazza, a városházához tartozó Loggia del Capitano, melyet a híres építész, Palladio épített 1571-ben. Palladio főműve, a Basilica Palladiana. A tanácsteremnek készült épületben jelenleg a Palladio Múzeum található. Sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely nyaranta a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatot­tabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Veronát elhagyva Milánóba utazunk. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait. Ezek közül a legismertebb a Dóm, mely az 1300-as évek végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 8.500,- Ft A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxuséttermek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Ezen a napon még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépővel Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Aki nem jön a freskó megtekintésére, azoknak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra buszozunk, mely ezúttal is **** szálloda.

3. NAP: COMO – LUGANO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a Dóm, mely román és gótikus alapokra épült, sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol az ország több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve, egy szépen kialakított parkban. Délután egy másik tóparti városban gyönyörködünk. Lugano bájából és hangulatából egy kis ízelítőt kaphatunk, amikor a tóparti séta mellett felkeressük a szép városházát, főteret és az egykori Ferences templomot is. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt kóstolhatunk a cég termékeiből és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Programunk befejezése után szálláshelyünkre buszozunk.

4. NAP: BELLINZONA – VIA MALA – CHUR

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Reggeli után Bellinzonát látogatjuk meg. A város fölé 3 vár magasodik. Ez annyira egyedi, hogy bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Egyik várat meg is tekintjük, majd sétálunk a belvárosban, ahol a Santa Maria Grazia templomot tekintjük meg, melynek freskói meseszépek. Elhagyjuk Bellinzonát és csodálatos hegyes tájon haladunk tovább. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átmegyünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban, zuhatagokban. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főterét szép házak ölelik körbe. A Münster (templom) környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, mely méltán szerepel a Világörökségek közt. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dómot, a Szt. Péter templomot, de sétálunk és szabadidőnk alatt vásárolhatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük. Talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a legjobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

" } ["images"]=> array(5) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/melide_mini_swiss-47537.webp" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(89) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/vicenza_panorama-47546.webp" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(81) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/via_mala-47545.webp" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(88) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/verona_panorama-47544.webp" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(88) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_route_docs_type_7/svajcolasz-34377.png" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "4" ["tour_operator_id"]=> string(2) "38" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2368184" ["slug"]=> string(32) "svajc-es-olaszorszag-buvoleteben" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753045" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368184" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753366" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "2 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368184" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(17) { [4]=> array(11) { ["id"]=> string(1) "4" ["name"]=> string(8) "Ausztria" ["replaced_name"]=> string(60) "ausztria ausztria-elmenytura korutazas-ausztriaban region-au" ["short_name"]=> string(2) "AT" ["long_name"]=> string(8) "Ausztria" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.5162" ["lng"]=> string(7) "14.5501" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "49.0206" ["lng"]=> string(7) "17.1607" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.3723" ["lng"]=> string(6) "9.5308" } } } ["num_program"]=> string(4) "1493" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "ausztria" } [56]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "56" ["name"]=> string(12) "Olaszország" ["replaced_name"]=> string(459) "olaszorszag italia-csodai olaszo korutazas-olaszorszagban del-olaszorszag eszak-olaszorszag olasz-adria eszak-olasz-tavak olaszorszag-regio oalszorszag kozep-olaszorszag italia-rejtett-kincsei eszak-olasz-varosok olaszorszag-marketing olaszorszag-mar italy e-olasz-tortenelmi-varosok kozep-olaszorszag-gyongyszemei varosok-eszak-olaszorszagban adria adriai-tenger la-bella-italia szilveszter-eszak-olaszorszagban eszak-es-kozep-olaszorszag eszak-olasz-tajakon" ["short_name"]=> string(2) "IT" ["long_name"]=> string(12) "Olaszország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "41.8719" ["lng"]=> string(7) "12.5674" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.092" ["lng"]=> string(7) "18.5205" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "35.4929" ["lng"]=> string(6) "6.6267" } } } ["num_program"]=> string(4) "2276" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "olaszorszag" } [113]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "113" ["name"]=> string(8) "Salzburg" ["replaced_name"]=> string(72) "salzburg salzburg-ausztria ausztria-salzburg-salzburg hellbrunn-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(39) "Ausztria, Salzburg tartomány, Salzburg" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "6778" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8543" ["lng"]=> string(7) "13.1269" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7513" ["lng"]=> string(6) "12.986" } } } ["num_program"]=> string(2) "47" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "547826" ["slug"]=> string(8) "salzburg" } [285]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "285" ["name"]=> string(6) "Svájc" ["replaced_name"]=> string(167) "svajc korutazas-svajcban svajci-alpok svajc-szavoya-magas-alpok osztrak-svajc-marketing svajci-kiruccanas kirandulas-svajcban-olasz francia-svajci-hatar zentralschweiz" ["short_name"]=> string(2) "CH" ["long_name"]=> string(6) "Svájc" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "46.8182" ["lng"]=> string(6) "8.2275" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8085" ["lng"]=> string(7) "10.4923" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8179" ["lng"]=> string(6) "5.9561" } } } ["num_program"]=> string(3) "237" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(5) "svajc" } [352]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "352" ["name"]=> string(8) "Milánó" ["replaced_name"]=> string(56) "milano milano-olaszorszag san-siro-stadion milan mailand" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(33) "Olaszország, Lombardia, Milánó" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "362" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4654" ["lng"]=> string(6) "9.1859" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.5357" ["lng"]=> string(6) "9.2903" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.3898" ["lng"]=> string(6) "9.0651" } } } ["num_program"]=> string(2) "33" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "718345" ["slug"]=> string(6) "milano" } [355]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "355" ["name"]=> string(6) "Verona" ["replaced_name"]=> string(25) "verona verona-olaszorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(75) "Olaszország, Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria), Verona" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1129" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4408" ["lng"]=> string(7) "12.3155" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "45.578" ["lng"]=> string(7) "12.5967" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.2335" ["lng"]=> string(7) "12.1668" } } } ["num_program"]=> string(2) "18" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "725791" ["slug"]=> string(6) "verona" } [362]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "362" ["name"]=> string(9) "Lombardia" ["replaced_name"]=> string(101) "lombardia eszaki-tovidek eszak-olaszorszagi-tavak barangolas-az-eszak-olasz-tovideken e-olasz-tajakon" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(23) "Olaszország, Lombardia" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4791" ["lng"]=> string(6) "9.8452" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.6352" ["lng"]=> string(7) "11.4277" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "44.6796" ["lng"]=> string(6) "8.4979" } } } ["num_program"]=> string(2) "38" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(9) "lombardia" } [1129]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1129" ["name"]=> string(53) "Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria)" ["replaced_name"]=> string(131) "velence-korzete olaszorszag-velencetol-riminiig-velence-olaszorszag velencetol-riminiig velence-kornyeke veneto velence-es-kornyeke" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(67) "Olaszország, Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria)" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4408" ["lng"]=> string(7) "12.3155" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "45.578" ["lng"]=> string(7) "12.5967" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.2335" ["lng"]=> string(7) "12.1668" } } } ["num_program"]=> string(3) "688" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(45) "velence-es-kornyeke-veneto-kiveve-eszak-adria" } [6549]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6549" ["name"]=> string(6) "Lugano" ["replaced_name"]=> string(19) "lugano lugano-svajc" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(28) "Svájc, Luganói-tó, Lugano" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(5) "23625" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "46.0065" ["lng"]=> string(6) "8.9523" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.1191" ["lng"]=> string(6) "9.0896" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.9397" ["lng"]=> string(6) "8.8999" } } } ["num_program"]=> string(2) "11" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "783201" ["slug"]=> string(6) "lugano" } [6778]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6778" ["name"]=> string(19) "Salzburg tartomány" ["replaced_name"]=> string(59) "salzburg-tartomany salzburger-land salzburgerland ski-amade" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(29) "Ausztria, Salzburg tartomány" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.0412" ["lng"]=> string(7) "13.9965" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.9435" ["lng"]=> string(7) "12.0767" } } } ["num_program"]=> string(3) "388" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(18) "salzburg-tartomany" } [8081]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8081" ["name"]=> string(4) "Como" ["replaced_name"]=> string(35) "como como-comoi-to como-olaszorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(30) "Olaszország, Comói-tó, Como" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(5) "19995" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.8081" ["lng"]=> string(6) "9.0852" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8422" ["lng"]=> string(5) "9.137" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.7589" ["lng"]=> string(6) "9.0339" } } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "714505" ["slug"]=> string(4) "como" } [8161]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8161" ["name"]=> string(7) "Vicenza" ["replaced_name"]=> string(27) "vicenza vicenza-olaszorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(76) "Olaszország, Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria), Vicenza" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1129" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "45.4408" ["lng"]=> string(7) "12.3155" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "45.578" ["lng"]=> string(7) "12.5967" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.2335" ["lng"]=> string(7) "12.1668" } } } ["num_program"]=> string(1) "1" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "725875" ["slug"]=> string(7) "vicenza" } [8683]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8683" ["name"]=> string(4) "Chur" ["replaced_name"]=> string(15) "chur-svajc chur" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(12) "Svájc, Chur" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "46.8031" ["lng"]=> string(7) "10.2535" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.8107" ["lng"]=> string(7) "10.2695" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.7954" ["lng"]=> string(7) "10.2375" } } ["wg"]=> array(7) { [0]=> array(1) { ["46.8,9.83"]=> string(13) "pws:ILGRAUBN2" } [1]=> array(1) { ["46.74,9.78"]=> string(13) "pws:IGRAUBND7" } [2]=> array(1) { ["46.46,10.43"]=> string(15) "pws:ILOMBARD165" } [3]=> array(1) { ["46.53,10.59"]=> string(13) "pws:IBOLZANO9" } [4]=> array(1) { ["46.83,10.5"]=> string(4) "LIVE" } [5]=> string(16) "Switzerland/Ftan" [6]=> string(11) "Switzerland" } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "782105" ["slug"]=> string(4) "chur" } [19728]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "19728" ["name"]=> string(1) "x" ["replaced_name"]=> string(3891) "advent-hetvege advent-hetkoznap az-atlanti-part-csodai jon-tengeri-korut hotel varoskozpont 3-to 3-orszag x barhova nemet-es-francia-kiterokkel egzotikus-market husvet harom-tenger-partjan legujabb-ajanlataink oszi-fesztival hadvezerek-nyomaban oszi-szunet eszaktol-a-deli-partig lelegzetelallito-tajakon csontvary-nyoman balkan-korut norway-mystical-fjords-sou ireland-british-isles-heritage-sou amsterdam-ultimate-baltic-sou france-european-jewels-sou amsterdam-ultimate-baltic-sto spain-the-rivieras-civ france-mediterranean-jewels-bcn busszal alpesi-varazslat amsterdam-ultimate-baltic-ams spain-the-rivieras-ams 3-nap africa-south-africa-dbx africa-asia-cpt umgebung advent tarsitasra-varo-utasaink alte all-locations africa-south-africa-cpt 5-nights-bahamas-free-open-bar-mia bahamas-florida-from-new-york-nyc 5-nights-bahamas-free-open-bar-pcv baltic-ams baltic-cph baltic-sto kelet dunai-hajos-utak korutazas koltok-es-hadvezerek-nyomaban mediterran koltok tortenelmi-varosok gateway szinpompas-orchideak-varazsaban tengerparti-udulesek nyari-ajanlataink abu-dhabi-india pacific-coastal-lax med-egypt-greek-isles-dbx lax alacsony sissi-nyomaban kekfofu-harald-nyomaban australia-product-ppt australia-product-syd australia-product-akl australia-product-nsw korok zanzibar-all-locations kozep hajoutak foldkozi-tengeri-hajoutak kelet-mediterran-hajoutak kanada-hajoutak tavol-keleti-hajoutak del-amerikai-hajoutak kozel-keleti-hajoutak vilagkoruli-hajoutak-es-szakaszaik short-mia akl indiai-oceani-hajoutak nation ag shores gig pfa nie camping-park ma transatlantic-nyc bos east-asia-dbx transatlantic-mia bm bh c east-asia-sin east-asia-hkg bro transatlantic-bro cuba-overnight-bahamas-pcv cuba-bahamas-free-open-bar-mia transatlantic-sju east-asia-tok east-asia-yok transatlantic-bcn transatlantic-sou transatlantic-civ transzatlanti transatlantic-lis emw h del sor europe-nyc del-kelet-azsia-gyongyszemei cola e cw cs ce mco-flughafen chi-flughafen cuba-caribbean-pcv south-america-sai other-product-pcv sea-flughafen downtown europe-civ western-caribbean-free-open-bar-pcv panama-canal-pcv cuba-florida-mia miami-pcv port-canaveral-pcv europe-mia panama-canal-panama-city-fam fam panama-canal-panama-city-mia clp panama-canal-panama-city-pcv inw gua grenada-all-areas guad minden-cel kozel-kelet-es-india rejtett-kincsek-a-foldkozi-tengeren grande-riviere-sud-est greek-isles-italy-ancient-empires-civ greek-isles grand-voyage other-hnl hnl greek-isles-italy-civ financial-district greek-isles-italy-vce forst greek-isles-italy-tar northern-capitals-ams ijm xi greek-isles-italy-pir greek-isles-italy-bcn harom-tenger-kincsei northern-capitals-cph italia-zold-szive-szent-ferenc-legendainak-fenyeben greek-isles-eastern-med-pir greek-isles-eastern-med-civ city kozep-azsia kelet-mediterran-terseg mma got nagy-magyarorszag kelet-azsia kelet-mediterran kelet-karib ocean-crossings osszes-hely kozep-europa xcaret alpok kelet-europa egy-falatnyi-baltikum keleti-tenger kelet-tenger mia mediterranean-holy-land norwegian-fjords-ams midtown kombinaciok kulfold alpok-orszagai harom-varos mr mb o n m l middle-east-civ nor-emi kelet-karib-szigetek mediterran-csoportos-hajout balti-csoportos-hajout iceland-nyc nar-sca tenger uj themed-cruises vip test united-states-canada sto van szigetek tengerpart to-videk transpacific-yok south-east-yok yok sziget t w other-vce tok transzpacifik west-kuste tavaszi-ajanlataink tajak panama-canal-panama-city-clp nyugat-mediterran-terseg s nyugat-mediterran nyugat-karib nordsee riviera norway-the-arctic-summer-solstice-sou scandinavia repo repositions other-civ nyc ppt other-van pigcu portals other-que siterepek p nn pesed sea nsw pcv sju pesis piris pisfe other-ppt null pvili kozep-kelet other-pir csoportos-karibi-hajout pos-min sha pos-sea santiago-bue soa south szafari-programok st szt south-east-hkg sv southern-caribbean strass stadt" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(1) "x" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "48.2082" ["lng"]=> string(7) "16.3738" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.3231" ["lng"]=> string(7) "16.5775" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.1183" ["lng"]=> string(7) "16.1826" } } } ["num_program"]=> string(1) "0" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(1) "x" } [19995]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "19995" ["name"]=> string(10) "Comói-tó" ["replaced_name"]=> string(36) "comoi-to como-i-to comer-see como-to" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(24) "Olaszország, Comói-tó" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(6) "46.016" ["lng"]=> string(6) "9.2572" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.1706" ["lng"]=> string(5) "9.389" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8131" ["lng"]=> string(6) "9.0667" } } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "comoi-to" } [23625]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "23625" ["name"]=> string(12) "Luganói-tó" ["replaced_name"]=> string(11) "luganer-see" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(20) "Svájc, Luganói-tó" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> NULL ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(10) "luganoi-to" } [30620]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "30620" ["name"]=> string(11) " Bellinzona" ["replaced_name"]=> string(10) "bellinzona" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(11) " Bellinzona" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> NULL ["num_program"]=> string(1) "0" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(10) "bellinzona" } } ["description_short"]=> string(151) "·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár felkeresése·  Szép ..." ["location_text"]=> string(27) "Ausztria,Lombardia,Salzburg" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2022

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2022-08-28, 5 nap / 4 éj
3 és 4 csillagos szállodák (***)
Reggeli
1 ágyas

Okos ajánlat

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár felkeresése
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano a tóparti gyöngyszem

"Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek."
Kádár Zsolt – 11 éve a Proko Travel idegenvezetője

Program

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VICENZA

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO Világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit. A városban 23 olyan épületet találunk, melyet a híres Palladio tervezett. Az óváros centrumában felkeressük a Piazza dei Signorit. Figyelmet érdemel a 82 méter magas Torre dei Piazza, a városházához tartozó Loggia del Capitano, melyet a híres építész, Palladio épített 1571-ben. Palladio főműve, a Basilica Palladiana. A tanácsteremnek készült épületben jelenleg a Palladio Múzeum található. Sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely nyaranta a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatot­tabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Veronát elhagyva Milánóba utazunk. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait. Ezek közül a legismertebb a Dóm, mely az 1300-as évek végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 8.500,- Ft A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxuséttermek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Ezen a napon még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépővel Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Aki nem jön a freskó megtekintésére, azoknak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra buszozunk, mely ezúttal is **** szálloda.

3. NAP: COMO – LUGANO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a Dóm, mely román és gótikus alapokra épült, sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol az ország több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve, egy szépen kialakított parkban. Délután egy másik tóparti városban gyönyörködünk. Lugano bájából és hangulatából egy kis ízelítőt kaphatunk, amikor a tóparti séta mellett felkeressük a szép városházát, főteret és az egykori Ferences templomot is. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt kóstolhatunk a cég termékeiből és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Programunk befejezése után szálláshelyünkre buszozunk.

4. NAP: BELLINZONA – VIA MALA – CHUR

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Reggeli után Bellinzonát látogatjuk meg. A város fölé 3 vár magasodik. Ez annyira egyedi, hogy bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Egyik várat meg is tekintjük, majd sétálunk a belvárosban, ahol a Santa Maria Grazia templomot tekintjük meg, melynek freskói meseszépek. Elhagyjuk Bellinzonát és csodálatos hegyes tájon haladunk tovább. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átmegyünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban, zuhatagokban. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főterét szép házak ölelik körbe. A Münster (templom) környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, mely méltán szerepel a Világörökségek közt. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dómot, a Szt. Péter templomot, de sétálunk és szabadidőnk alatt vásárolhatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük. Talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a legjobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Érintett területek

 • Ausztria
 • Olaszország
 • Salzburg
 • Svájc
 • Milánó
 • Verona
 • Lombardia
 • Velence és környéke (Veneto, kivéve Észak-Adria)
 • Lugano
 • Salzburg tartomány
 • Como
 • Vicenza
 • Chur
 • x
 • Comói-tó
 • Luganói-tó
 • Bellinzona

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést.
még töltünk