Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Pécs és környéke látnivalói

Utazás alapadatai 2317

Busz
2 felnőtt
2020-06-12, 3 nap / 2 éj
Reggeli
Panzió 2 fős elhelyezés

Időpont: 2020.06.12 - 2020.06.14.

Időtartam: 3 nap/2 éj

Részvételi díj: 34 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, idegenvezetés költségeit.

Nem tartalmazza a útlemondási biztosítást, az idegenforgalmi adót (IFA) és a belépők költségeit.

 

Belépők: kb. 11.000 Ft + IFA kb. 500 Ft/fő/éj, melyek a helyszínen fizetendők

Útlemondási biztosítás: 1,8%

 

Utazás: autóbusszal

Szállás: panzió

Ellátás: reggeli

 

Program:

 

1. nap: Tatabánya – Abaliget – Orfű – Pécs Indulás a kora reggeli órákban Tatabánya, Megyeháza parkolóból. Az első megállónk az Abaligeti- cseppkőbarlang. A vezetővel látogatható barlangban szép cseppkőképződmények láthatók. A barlang egyik termében padokat helyeztek el azok számára, akik légzőszervi megbetegedésük gyógyítása céljából érkeznek ide. 1967- től védett cseppköves forrásbarlang.(Belépő: felnőtt: 1.000,- Ft, diák, nyugdíjas 800,- Ft). A barlang megtekintése után folytatjuk utunkat, a következő megálló Orfű. Az ófaluban számos eredeti állapotában megmaradt, régi lakóházat láthatunk, megtekintjük a Kemencés Udvart, ahol az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatják, és a Tájházat, ahol gazdag néprajzi gyűjteménnyel találkozhatunk. (Belépő: felnőtt kb. 500,- Ft, diák, nyugdíjas kb. 400,- Ft) Orfű másik igazi látványossága a Malommúzeum, amelyben még ma is őrölnek búzát. Rendszeresen tartanak itt kenyérsütési bemutatókat, ahol megismerkedhetünk a kenyérkészítés hagyományos módjával. (Belépő: felnőtt kb. 990,- Ft, gyerek kb. 700,- Ft) A malom látogatása kizárólag idegenvezetővel lehetséges. A belépő ára magában foglalja a három malom megtekintését és az idegenvezetés díját is. A malom megtekintése után folytatjuk utunkat szállásunkra Pécs környékére.

2. nap: Pécs – Siklós – Villány Pécs nevezetességeinek megtekintése: a város belvárosának megtekintése, múzeumok utcája, Zsinagóga, Gázi Kászim pasa dzsámija,Ókeresztény sírkamrák. (Belépők költsége kb. 2.000-5.000 Ft/fő között) Pécs megtekintése után útnak indulunk, megtekintjük a Siklósi várat. A vár az egyik legépebb, legegységesebb történelmi emlékünk. Látványos elemeit még a középkorban rakták le, de a magyar építéstörténet szinte minden korszaka rajta hagyta stiláris bélyegét. (belépő: felnőtt 1.800 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 900 Ft/fő). A vár megtekintése után, a nap zárásaként ellátogatunk Villányba, a bor városába. Borkóstolási lehetőség, Bormúzeum megtekintése, mely a Villányi borvidék történetét, a szőlőművelés és bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit mutatja be az ide látogatóknak. (belépő: felnőtt: 600 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 400 Ft/fő) A borkóstolás után vissza térünk szállásunkra.

3. nap: Bikal – Tatabánya Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, utunk Bikal városába vezet a Reneszánsz Élménybirtokra. A reneszánsz korszakának európai magyar kultúráját és művészetét ténylegesen megjelenítő élménybirtok a vendégfogadás és élményszerzés minden adottságát "bevetve" kívánja egyszerre több nemzedék számára biztosítani a szórakozás, kikapcsolódás, játék és tartalmas időtöltés, valamint a testi-szellemi feltöltődés feltételeit a hét és fél hektáron elhelyezkedő birtokon. (belépő: felnőtt: 2.200 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 2.000 Ft/fő). Délutáni órákban indulás haza, Tatabányára.

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén! A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Érintett területek

 • Magyarország
 • Dél-Dunántúl
 • Pécs
 • Siklós
 • Bikal
 • Orfű

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
még töltünk