Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Pécs és környéke látnivalói

Utazás alapadatai 2317

Időpont: 2021.06.11 - 2020.06.13.

Időtartam: 3 nap/2 éj

Részvételi díj: 41 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, idegenvezetés költségeit.

Nem tartalmazza a útlemondási biztosítást, az idegenforgalmi adót (IFA) és a belépők költségeit.

 

Belépők: kb. 11.000 Ft + IFA kb. 500 Ft/fő/éj, melyek a helyszínen fizetendők

Útlemondási biztosítás: 1,8%

 

Utazás: autóbusszal

Szállás: panzió

Ellátás: reggeli

 

Program:

 

1. nap: Tatabánya – Abaliget – Orfű – Pécs Indulás a kora reggeli órákban Tatabánya, Tesco parkolóból. Az első megállónk az Abaligeti- cseppkőbarlang. A vezetővel látogatható barlangban szép cseppkőképződmények láthatók. A barlang egyik termében padokat helyeztek el azok számára, akik légzőszervi megbetegedésük gyógyítása céljából érkeznek ide. 1967- től védett cseppköves forrásbarlang.(Belépő: felnőtt: 1.000,- Ft, diák, nyugdíjas 800,- Ft). A barlang megtekintése után folytatjuk utunkat, a következő megálló Orfű. Az ófaluban számos eredeti állapotában megmaradt, régi lakóházat láthatunk, megtekintjük a Kemencés Udvart, ahol az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatják, és a Tájházat, ahol gazdag néprajzi gyűjteménnyel találkozhatunk. (Belépő: felnőtt kb. 500,- Ft, diák, nyugdíjas kb. 400,- Ft) Orfű másik igazi látványossága a Malommúzeum, amelyben még ma is őrölnek búzát. Rendszeresen tartanak itt kenyérsütési bemutatókat, ahol megismerkedhetünk a kenyérkészítés hagyományos módjával. (Belépő: felnőtt kb. 990,- Ft, gyerek kb. 700,- Ft) A malom látogatása kizárólag idegenvezetővel lehetséges. A belépő ára magában foglalja a három malom megtekintését és az idegenvezetés díját is. A malom megtekintése után folytatjuk utunkat szállásunkra Pécs környékére.

2. nap: Pécs – Siklós – Villány Pécs nevezetességeinek megtekintése: a város belvárosának megtekintése, múzeumok utcája, Zsinagóga, Gázi Kászim pasa dzsámija,Ókeresztény sírkamrák. (Belépők költsége kb. 2.000-5.000 Ft/fő között) Pécs megtekintése után útnak indulunk, megtekintjük a Siklósi várat. A vár az egyik legépebb, legegységesebb történelmi emlékünk. Látványos elemeit még a középkorban rakták le, de a magyar építéstörténet szinte minden korszaka rajta hagyta stiláris bélyegét. (belépő: felnőtt 1.800 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 900 Ft/fő). A vár megtekintése után, a nap zárásaként ellátogatunk Villányba, a bor városába. Borkóstolási lehetőség, Bormúzeum megtekintése, mely a Villányi borvidék történetét, a szőlőművelés és bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit mutatja be az ide látogatóknak. (belépő: felnőtt: 600 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 400 Ft/fő) A borkóstolás után vissza térünk szállásunkra.

3. nap: Bikal – Tatabánya Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, utunk Bikal városába vezet a Reneszánsz Élménybirtokra. A reneszánsz korszakának európai magyar kultúráját és művészetét ténylegesen megjelenítő élménybirtok a vendégfogadás és élményszerzés minden adottságát "bevetve" kívánja egyszerre több nemzedék számára biztosítani a szórakozás, kikapcsolódás, játék és tartalmas időtöltés, valamint a testi-szellemi feltöltődés feltételeit a hét és fél hektáron elhelyezkedő birtokon. (belépő: felnőtt: 2.200 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 2.000 Ft/fő). Délutáni órákban indulás haza, Tatabányára.

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén! A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Érintett területek

 • Magyarország
 • Dél-Dunántúl
 • Pécs
 • Siklós
 • Bikal
 • Orfű

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk