Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Busójárás Mohácson

Utazás alapadatai 2317

Busz
2 felnőtt
2020-02-23, 1 nap
Ellátás nélkül
1 napos utazás

Időpont: 2020. február 23. (vasárnap)

Részvételi díj: 8 600 Ft/fő

 

Utazás: autóbusszal

Belépők kb.: felnőtt 1200.-Ft / fő ; nyugdíjas,gyermek 1 200.-Ft / fő (helyszínen fizetendő)

Program

Indulás a reggeli órakban Tatabánya, Interspar parkolóból az útvonalnak megfelelően több felszállási lehetőséggel. Érkezés Mohácsra a délelőtti órákban. Először Sátorhelyen a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet keressük fel, majd részvétel a busójárás programjain. Egy kis történeti áttekintés: a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang időszakának fontos eseményei a jelmezes, álarcos alakoskodások. A húsvét előtti 40 napos böjtöt megelőzően Európa-, illetve országszerte féktelen mulatozásokat rendeztek és sok helyen dramatikus játékokat adtak elő. A magyarországi farsangi szokások között az egyik legismertebb, illetve legnépszerűbb a mohácsi horvátok (sokácok) busójárása. A 18-19. században még tiltott szokásokat a 20. század elején mesterségesen élesztették újjá. A busó öltözete régen is olyan volt, mint ma: szőrével kifordított rövid bunda, szalmával kitömött gatya, amelyre színes, gyapjúból kötött cifra női bütykös harisnyát húztak, lábukon bocskort viseltek. A bundát az öv vagy marhakötél fogta össze derekukon, erre akasztották a marhakolompot. Kezükben az elmaradhatatlan kereplő vagy a soktollú, fából összeállított buzogány volt. A leglényegesebb azonban, ami a busót busóvá teszi: a fűzfából faragott, hagyományosan állatvérrel festett birkabőrcsuklyás álarc. Hazautazás tűzgyújtás után, visszaérkezés Tatabányára késő este.

A programváltozás jogát fenntartjuk! Minimum 35 fő jelentkezése esetén!

 

Érintett területek

 • Magyarország
 • Dél-Dunántúl
 • Mohács

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
még töltünk