Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Dráva-Duna hajókirándulás

Utazás alapadatai 2342

Egyéb
1 felnőtt
2020-06-10, 1 nap
Ellátás nélkül
szállás nélkül

Reggel utazás autóbusszal Pécsről Drávaszabolcsra. Behajózás után kilépő határvizsgálat. Kiléptető határvizsgálat után indulás a Dráván a 78-as fkm-től lefelé. A szűk, kanyargós, természetes állapotú folyón egyedülálló élmény a tavaszi hajózás. Pár óra múltán elérjük Eszéket (21 fkm), a Drávaszög központját. Itt be- majd rögtön kilépünk Horvátországból és folytatjuk utunkat az eszéki vár, majd kikötők mellett. Itt már a Dráva szélesebb, kevésbé szeszélyes szakaszán haladunk a Kopácsi-rét természetvédelmi terület, csodálatos vízivilág mellett. Almás község közelében elérjük a Dunát (1383 fkm). Balra fordulva innen kezdve felfelé, árral szemben hajózunk. A Duna ezen szakaszát az éles kanyarok, szigetek, fehérlő homokpadok jellemzik. Apatin (1402 fkm) mellett elhaladva megismerjük a város történetét. A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál (1425 fkm) a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel. Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). Kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe. Hajós utunk befejeztével autóbuszra szállunk és Pécsre megyünk. A hajózás hossza: 78 km a Dráván és 66 km a Dunán. Útközben a hajón ebédelési lehetőség van.

(Fontos: Amennyiben a Dráva vízállása nem megfelelő, úgy reggel autóbusszal Pécsről Eszékre utazunk. Városnéző séta a belvárosban és a várban. Dél körül a csoport hajóra száll, majd elindul a Dráván lefelé a program szerint. Ebben az esetben a Dráván 21 km-t, a Dunán 66 km-t hajózunk. Tekintettel a Dráva szeszélyesen ingadozó vízállására, teljes bizonyossággal csak három nappal korábban állapítható meg az indulási kikötő. Az elmúlt 14 év vízállásadatait megvizsgálva tűztük ki utunk napját, ezen a napon ugyanis 10 alkalommal tudtunk volna hajózni a Dráván, ami 71%-os valószínűséget jelent.)

Egyéb megjegyzés

Időpont: 2020. június 10., 1 nap
Utazás: hajóval, autóbusszal
Részvételi díj: 14 500 Ft/fő

Érintett területek

 • Magyarország
 • Dél-Dunántúl

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
még töltünk