Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2147

2 csillag
Busz
1 felnőtt
2021-07-05, 6 nap / 5 éj
(***)
Reggeli
Egyágyas szoba

SVÁJC, AZ ALPOK ORSZÁGA

Kirándulás  Ausztriában  és  Liechtensteinben

 

2021. július 05-10.
2021. augusztus 09-14
             

6 nap / 5 éj

Indulás: Nyíregyháza 

További  csatlakozási  lehetőség: Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői (Miskolc), Gyöngyös, Budapest és Dunántúlon az útvonalba eső pihenőhelyek

Utazás:

Légkondicionált autóbusszal (TV, DVD, WC, italautomata)

Szállás:

5 éjszaka szállodában.
- 2 éjszaka Innsbruck környékén 2/3 csillagos tiroli szállodában.
- 3 éjszaka Közép-Svájcban egy középkategóriájú   szállóban, 3000 méter magas hegyóriások között, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Vierwaldstatti tóra. Mindkét szállodában a szobákban zuhanyzó, WC, TV  található.

Ellátás:

Bőséges reggeli (fakultatív vacsora)

 

Programok

Az Európa szívében fekvő kis ország látogatói csupa nagyszerű dolgot találnak itt: lélegzetelállítóan szép alpesi hegyeket, páratlan téli üdülőhelyeket, meseszép falvakat és városokat, kristálytiszta vizű tavakat, régi várakat és katedrálisokat. Ezen a körúton utasaink Svájcnak a német és olasz részéből kapnak ízelítőt, de a legnagyobb élmény az Alpok és a  tóparti városok elbűvölő eleganciája lesz.

 

1. nap: Nyíregyháza – Budapest - Győr – Hegyeshalom – Innsbruck

Elutazás Nyíregyházáról a kora hajnali órákban, érkezés Tirol tartomány fővárosába, Innsbruckba a délutáni órákban.  1 órás városnézés idegenvezetéssel: Mária Terézia utca, diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche. A városnézés után rövid szabadprogram, majd továbbutazás az alpesi szállásunkhoz (1 éj). 

 

2. nap: St. Gallen – Schaffhausen – Zürich

Reggeli után utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Bodeni-tó útvonalon St Gallenbe. Felkeressük Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátságát, mely 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Temploma és 160 000 kötetes könyvtára méltán érdemli ki csodálatunkat. Ezt követően továbbutazunk a schaffhauseni Rajna- vízeséshez, majd délután idegenvezetős városnézést tartunk  Zürichben (Grossmünster, Fraumünster, tópart, Bahnhofstrasse). Késő délután továbbutazás gyönyörű útvonalon a szállásunkhoz, mely tóparton, hatalmas hegyekkel körülölelt völgyben helyezkedik el.

 

3. nap: Lauterbrunnen – „Jungfrau csoport”  – Trümmelbach gleccservízesések

Reggeli után utazás a „Jungfrau csoport” 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Az út mindkét oldalán gyönyörű vízesések találhatók. Lehetőség van a Jungfrau fogaskerekű vasúttal a Kl. Scheiddegg kilátópont elérésére. Délután megtekintjük a Trümmelbach gleccservízeséseket (10 vízesés egy hegy belsejében). Este a csillámló vizű Thun-i és Brienzi-tó között fekvő Interlaken városba érkezünk, ahonnan híresen szép kilátás nyílik a hófödte csúcsokra. Szállás elfoglalása.

 

4. nap: Luzern - hajókirándulás a Vierwaldstatti tavon

Pihenés az Alpokban. „A” fakultatív program: Reggeli után elutazunk az egyik leghangulatosabb svájci városba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe (útközben megtekintjük Tell Vilmos emlékművét Altdorfban). Séta a Pilatus (2121 m.) tövében épült település óvárosában, ahol a város sajátos jelképeit (Kappelbrücke, Gleccserkert, Oroszlános emlékmű, amely XVI. Lajos svájci gárdistáinak állít emléket) tekintik meg. Délután rövid szabadprogram (vásárlási lehetőség), majd a Vierwaldstatti tavon egy 3 órás romantikus hajókirándulás keretén belül érkezünk vissza szálláshelyünkre. A panoráma egy életreszóló élmény. 
„A” fakultatív program ára: 5.500 Ft + hajójegy.
„B” fakultatív, bővített program (min. 15 fő jelentkezése esetén indul): a luzerni városnézést követően autóbuszba szállunk és elutazunk Svájc fővárosába, Bernbe.  Ismerkedés az óvárossal, egyedülállóan elegáns épületeivel, árkádok sokaságával, amelyet az UNESCO a Világörökség részének nyilvánított (Medveárok élő medvékkel, Einstein háza kívülről, városháza, parlament, óratorony, számos szoborszökőkút). Este visszaérkezés a szálláshelyre. 
„B” fakultatív program ára: 7.500 Ft

 

5. nap: Szent Gotthárd hágó – Luganó-tó  – Swissminiatur – Via Mala szurdok – Liechtenstein 

Reggeli után elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba. Délelőtt ismerkedés Luganóval, a Luganó-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal. A közös séta után szabadidő, illetve lehetőség a közeli Melidében a „Swissminiatur” megtekintésére. Ez egy park, ahol a híres svájci turistahelyek 1:25 arányú makettjei vannak kiállítva. Az olaszos tartományból továbbutazunk Liechtenstein irányába. Útközben a San Bernardino alagúton átkelve pihenőt tartunk a Rajna festői szépségű szurdokánál, a Via Malánál. A késő délutáni órákban városnéző kisvonat segítségével ismerkedünk Liechtenstein fővárosával – Vadúzzal, majd utazás Voralbergen át a tiroli szállodába (1 éj).

 

6. nap: Rattenberg – Hegyeshalom – Budapest – Nyíregyháza

Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben (likőrkóstolás, üvegműhely megtekintése, ahol nagyon szép termékek vásárlására is van lehetőség), majd indulás Magyarországra. Érkezés Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

Az ár tartalmazza

autóbuszos utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, útdíjat, idegenvezetést Budapestről és a felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, illetve a programok során fizetendő belépődíjakat és a sétahajózás árát (kb. 35.000 Ft) 

A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

 

Érintett területek

 • Ausztria
 • Liechtenstein
 • Svájc
 • Zürich
 • Lugano
 • Interlaken
 • Jungfrau
 • Luzern
 • Luganói-tó

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
még töltünk