Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#143 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(1)
 ["value":protected]=>
 array(1) {
  [0]=>
  array(4) {
   ["Program"]=>
   array(30) {
    ["id"]=>
    string(7) "2368172"
    ["data_part"]=>
    string(1) "0"
    ["serial_number"]=>
    string(1) "6"
    ["name"]=>
    string(13) "Alpok kincsei"
    ["description"]=>
    string(906) " 

·  7 alpesi város Ausztriában és Svájcban
·  Hajózás a grandiózus Rajna-vízesésnél
·  Virágsziget a Bódeni-tavon: Mainau
·  Swarovski Kristályvilág káprázatos fényjátéka

Az Alpok szerelmeseként két alpesi országban is átélem Babits Mihály szavait: „Sötétzöld völgyek, jégmező, harapni friss a levegő.”
Vendégh Edit - 32 éve idegenvezető

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["address"]=> string(0) "" ["coordinates"]=> array(2) { [0]=> string(0) "" [1]=> string(0) "" } ["name"]=> string(29) "3 és 4 csillagos szállodák" ["rating"]=> int(64) } } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(1) { ["Program"]=> string(8930) "

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – HALLSTATT

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. A város déli részéből rövid sétával érjük el a siklóvasút völgyi állomását. Innen repülünk fel a sóhegy tetejére. A felső állomáshoz igen közel található a Rudolfsturm étterem és a kilátó. Ez egy igazi technikai szenzáció, mely a város fölé emelkedik, és lélegzetelállító panorámát nyújt. A meredek sziklák alatt, mintegy 360 m mélyen „lábunk alatt” találjuk az imént megtekintett mesés kisvárost és a tavat. Programunk után szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a városháza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat, egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kompozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A kiállítás végén vásárlási lehetőség is lesz. Az itt található „gyári shop-ot” tartják a világ legnagyobb Swarovski üzletének. Kufsteint elhagyva, pár kilométer múlva érjük el Tirol központját, Innsbruckot. Itt a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított Aranytetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében épült a Hofkirche, ahol I. Miksa császár szarkofágja található. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Szállás Innsbrucknál.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN

Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részén haladva érkezünk meg, még a délelőtti órákban, Konstanzba, a híres zsinati helyszínre. A város már Németországban van. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a Városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Boden-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakert. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után tovább utazunk, hogy az aranyos, több mint 2500 éves Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Boden-tóból. Megcsodáljuk a középkori épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságát tükröző bájos, festett falú polgárházak sora a főutcán. Szállás a svájci határ közelében, Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RAJNA-VÍZESÉS – ZÜRICH

Németországot elhagyva visszautazunk Svájcba, annak is a híres óragyártási központját, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. Felkeressük az eredeti szépségben maradt, 900 éves koraromán stílusú Mindenszentek katedrálist. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol átlagban 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón a vízesés közelében lévő sziklához. Folytatva utunkat és rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost, többek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

A mai délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Programunk befejezése után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

" } ["images"]=> array(5) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(85) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/zurich_river-48835.webp" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(91) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/swarovski_fountain-48834.webp" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/swarovski_crystal-48833.webp" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(88) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/stein_am_rhein2-48832.webp" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_route_docs_type_7/alpokkincsei-34386.png" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "6" ["tour_operator_id"]=> string(2) "38" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2368172" ["slug"]=> string(13) "alpok-kincsei" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753036" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368172" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753357" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "2 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368172" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(16) { [4]=> array(11) { ["id"]=> string(1) "4" ["name"]=> string(8) "Ausztria" ["replaced_name"]=> string(60) "ausztria ausztria-elmenytura korutazas-ausztriaban region-au" ["short_name"]=> string(2) "AT" ["long_name"]=> string(8) "Ausztria" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.5162" ["lng"]=> string(7) "14.5501" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "49.0206" ["lng"]=> string(7) "17.1607" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.3723" ["lng"]=> string(6) "9.5308" } } } ["num_program"]=> string(4) "1493" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "ausztria" } [53]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "53" ["name"]=> string(13) "Németország" ["replaced_name"]=> string(122) "nemetorszag romantikus-nemetorszag korutazas-nemetorszagban nemetorszag-marketing eszak-nemetorszag korutazas-nemetorszagb" ["short_name"]=> string(2) "DE" ["long_name"]=> string(13) "Németország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "51.1657" ["lng"]=> string(7) "10.4515" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "55.0583" ["lng"]=> string(7) "15.0419" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.2701" ["lng"]=> string(6) "5.8663" } } } ["num_program"]=> string(3) "612" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "nemetorszag" } [113]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "113" ["name"]=> string(8) "Salzburg" ["replaced_name"]=> string(72) "salzburg salzburg-ausztria ausztria-salzburg-salzburg hellbrunn-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(39) "Ausztria, Salzburg tartomány, Salzburg" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "6778" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8543" ["lng"]=> string(7) "13.1269" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7513" ["lng"]=> string(6) "12.986" } } } ["num_program"]=> string(2) "47" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "547826" ["slug"]=> string(8) "salzburg" } [116]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "116" ["name"]=> string(5) "Tirol" ["replaced_name"]=> string(36) "tirol alpesi-tura-tirolban westtirol" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(15) "Ausztria, Tirol" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.2537" ["lng"]=> string(7) "11.6015" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7431" ["lng"]=> string(7) "12.9663" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.6516" ["lng"]=> string(7) "10.0981" } } } ["num_program"]=> string(3) "261" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(5) "tirol" } [285]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "285" ["name"]=> string(6) "Svájc" ["replaced_name"]=> string(167) "svajc korutazas-svajcban svajci-alpok svajc-szavoya-magas-alpok osztrak-svajc-marketing svajci-kiruccanas kirandulas-svajcban-olasz francia-svajci-hatar zentralschweiz" ["short_name"]=> string(2) "CH" ["long_name"]=> string(6) "Svájc" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "46.8182" ["lng"]=> string(6) "8.2275" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8085" ["lng"]=> string(7) "10.4923" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8179" ["lng"]=> string(6) "5.9561" } } } ["num_program"]=> string(3) "237" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(5) "svajc" } [903]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "903" ["name"]=> string(18) "Baden-Württemberg" ["replaced_name"]=> string(34) "baden-wurtemberg baden-wurttemberg" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(33) "Németország, Baden-Württemberg" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "53" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "48.6616" ["lng"]=> string(6) "9.3501" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "49.7913" ["lng"]=> string(7) "10.4956" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.5324" ["lng"]=> string(6) "7.5118" } } } ["num_program"]=> string(2) "64" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(17) "baden-wurttemberg" } [1140]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1140" ["name"]=> string(7) "Zürich" ["replaced_name"]=> string(38) "zurich zurich-svajc zurich-es-kornyeke" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(15) "Svájc, Zürich" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "47.3686" ["lng"]=> string(6) "8.5392" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.4347" ["lng"]=> string(6) "8.6254" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.3202" ["lng"]=> string(6) "8.4481" } } ["wg"]=> array(38) { [0]=> array(1) { ["47.32,8.52"]=> string(13) "pws:IZRICHAD2" } [1]=> array(1) { ["47.4,8.49"]=> string(13) "pws:IZRICHZR2" } [2]=> array(1) { ["47.4,8.59"]=> string(13) "pws:IZHZURIC3" } [3]=> array(1) { ["47.36,8.64"]=> string(13) "pws:IZRICHBE2" } [4]=> array(1) { ["47.34,8.65"]=> string(13) "pws:IZHFORCH2" } [5]=> array(1) { ["47.33,8.66"]=> string(14) "pws:ICANTONO15" } [6]=> array(1) { ["47.39,8.66"]=> string(13) "pws:IZRICHVO3" } [7]=> array(1) { ["47.35,8.38"]=> string(13) "pws:IAARGAUB2" } [8]=> array(1) { ["47.37,8.37"]=> string(13) "pws:IAARGAUW3" } [9]=> array(1) { ["47.25,8.47"]=> string(13) "pws:IZRICHME2" } [10]=> array(1) { ["47.44,8.7"]=> string(13) "pws:IZURICHL2" } [11]=> array(1) { ["47.27,8.69"]=> string(13) "pws:IZRICHUE2" } [12]=> array(1) { ["47.41,8.32"]=> string(13) "pws:IAARGAUB3" } [13]=> array(1) { ["47.5,8.44"]=> string(13) "pws:I90578614" } [14]=> array(1) { ["47.34,8.77"]=> string(13) "pws:IZURICHS2" } [15]=> array(1) { ["47.23,8.67"]=> string(13) "pws:IZRICHWD2" } [16]=> array(1) { ["47.22,8.68"]=> string(13) "pws:IZRICHWD3" } [17]=> array(1) { ["47.33,8.78"]=> string(13) "pws:IZRICHHO2" } [18]=> array(1) { ["47.52,8.64"]=> string(13) "pws:IZRICHPF2" } [19]=> array(1) { ["47.35,8.27"]=> string(13) "pws:IKANTONA1" } [20]=> array(1) { ["47.19,8.46"]=> string(13) "pws:IZUGCHAM2" } [21]=> array(1) { ["47.52,8.66"]=> string(13) "pws:I90579768" } [22]=> array(1) { ["47.34,8.81"]=> string(13) "pws:IZRICHWE4" } [23]=> array(1) { ["47.19,8.4"]=> string(13) "pws:IAARGAUS2" } [24]=> array(1) { ["47.42,8.81"]=> string(13) "pws:IZRICHWI3" } [25]=> array(1) { ["47.48,8.29"]=> string(13) "pws:IAARGAUB5" } [26]=> array(1) { ["47.25,8.78"]=> string(13) "pws:IZURICHH2" } [27]=> array(1) { ["47.37,8.83"]=> string(13) "pws:ICANTONO3" } [28]=> array(1) { ["47.15,8.56"]=> string(13) "pws:IZUGUNTE2" } [29]=> array(1) { ["47.26,8.81"]=> string(13) "pws:IZRICHBU2" } [30]=> array(1) { ["47.5,8.77"]=> string(13) "pws:IZRICHWI4" } [31]=> array(1) { ["47.4,8.22"]=> string(13) "pws:IAARGAUO4" } [32]=> array(1) { ["47.3,8.84"]=> string(13) "pws:IHINWIL81" } [33]=> array(1) { ["47.4,8.65"]=> string(4) "LSMD" } [34]=> array(1) { ["47.48,8.53"]=> string(4) "LSZH" } [35]=> array(1) { ["47.09,8.31"]=> string(4) "LSME" } [36]=> string(18) "Switzerland/Zurich" [37]=> string(11) "Switzerland" } } ["num_program"]=> string(1) "9" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "784794" ["slug"]=> string(6) "zurich" } [6545]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6545" ["name"]=> string(20) "Salzkammerguti tavak" ["replaced_name"]=> string(34) "salzkammerguti-tavak salzkammergut" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(30) "Ausztria, Salzkammerguti tavak" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(6) "47.875" ["lng"]=> string(7) "13.5485" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.9506" ["lng"]=> string(7) "13.5951" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7892" ["lng"]=> string(7) "13.4832" } } } ["num_program"]=> string(2) "30" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(20) "salzkammerguti-tavak" } [6581]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6581" ["name"]=> string(9) "Innsbruck" ["replaced_name"]=> string(56) "innsbruck inssbruck innsbruck-ausztria innsbruck-ausztri" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(26) "Ausztria, Tirol, Innsbruck" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "116" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.2692" ["lng"]=> string(7) "11.4041" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.3599" ["lng"]=> string(7) "11.4559" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.211" ["lng"]=> string(7) "11.3016" } } } ["num_program"]=> string(2) "85" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "550763" ["slug"]=> string(9) "innsbruck" } [6714]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6714" ["name"]=> string(9) "Hallstatt" ["replaced_name"]=> string(99) "hallstatt hallstattersee ausztria-felso-ausztria-hallstaettersee hallstaettersee hallstatt-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(41) "Ausztria, Salzkammerguti tavak, Hallstatt" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "6545" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.5622" ["lng"]=> string(7) "13.6493" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.5939" ["lng"]=> string(7) "13.6719" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.475" ["lng"]=> string(7) "13.5493" } } } ["num_program"]=> string(2) "12" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "545321" ["slug"]=> string(9) "hallstatt" } [6778]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6778" ["name"]=> string(19) "Salzburg tartomány" ["replaced_name"]=> string(59) "salzburg-tartomany salzburger-land salzburgerland ski-amade" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(29) "Ausztria, Salzburg tartomány" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.0412" ["lng"]=> string(7) "13.9965" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.9435" ["lng"]=> string(7) "12.0767" } } } ["num_program"]=> string(3) "388" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(18) "salzburg-tartomany" } [6822]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6822" ["name"]=> string(8) "Kufstein" ["replaced_name"]=> string(26) "kufstein kufstein-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(25) "Ausztria, Tirol, Kufstein" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "116" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "47.5824" ["lng"]=> string(7) "12.1628" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.6148" ["lng"]=> string(7) "12.3159" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.5522" ["lng"]=> string(7) "12.1328" } } ["wg"]=> array(18) { [0]=> array(1) { ["47.52,12.09"]=> string(13) "pws:ITIROLKI8" } [1]=> array(1) { ["47.53,12.06"]=> string(13) "pws:ITIROLNI2" } [2]=> array(1) { ["47.5,12.08"]=> string(13) "pws:ITIROLKI7" } [3]=> array(1) { ["47.49,12.06"]=> string(13) "pws:ITIROLWR2" } [4]=> array(1) { ["47.76,12.14"]=> string(14) "pws:IBAYERNN16" } [5]=> array(1) { ["47.79,12.12"]=> string(14) "pws:IBAYERNR22" } [6]=> array(1) { ["47.79,12.08"]=> string(14) "pws:IBAYERNR23" } [7]=> array(1) { ["47.58,12.57"]=> string(13) "pws:ITIROLWA2" } [8]=> array(1) { ["47.68,11.77"]=> string(13) "pws:IBAYERNR3" } [9]=> array(1) { ["47.7,11.75"]=> string(14) "pws:IBAYERNR14" } [10]=> array(1) { ["47.89,12.34"]=> string(13) "pws:IBAYERNR9" } [11]=> array(1) { ["47.41,12.03"]=> string(13) "pws:ITIROLWI2" } [12]=> array(1) { ["47.23,12.14"]=> string(14) "pws:ISALZBUR18" } [13]=> array(1) { ["47.29,12.79"]=> string(4) "LOWZ" } [14]=> array(1) { ["47.79,13.01"]=> string(4) "LOWS" } [15]=> array(1) { ["48.35,11.81"]=> string(4) "EDDM" } [16]=> string(12) "Austria/Zell" [17]=> string(7) "Austria" } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "550835" ["slug"]=> string(8) "kufstein" } [16201]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "16201" ["name"]=> string(12) "Schaffhausen" ["replaced_name"]=> string(31) "schaffhausen-svajc schaffhausen" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(20) "Svájc, Schaffhausen" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.6959" ["lng"]=> string(5) "8.638" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7446" ["lng"]=> string(6) "8.7059" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.6859" ["lng"]=> string(6) "8.5858" } } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(12) "schaffhausen" } [16384]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "16384" ["name"]=> string(6) "Mainau" ["replaced_name"]=> string(25) "mainau-nemetorszag mainau" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(41) "Németország, Baden-Württemberg, Mainau" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "903" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.2692" ["lng"]=> string(7) "11.4041" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.3599" ["lng"]=> string(7) "11.4559" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.211" ["lng"]=> string(7) "11.3016" } } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(6) "mainau" } [18451]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "18451" ["name"]=> string(20) "Konstanz (Boden-tó)" ["replaced_name"]=> string(39) "konstanz-nemetorszag konstanz constance" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(55) "Németország, Baden-Württemberg, Konstanz (Boden-tó)" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "903" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.6779" ["lng"]=> string(6) "9.1732" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7627" ["lng"]=> string(5) "9.218" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.654" ["lng"]=> string(6) "9.0854" } } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(17) "konstanz-boden-to" } [19728]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "19728" ["name"]=> string(1) "x" ["replaced_name"]=> string(3891) "advent-hetvege advent-hetkoznap az-atlanti-part-csodai jon-tengeri-korut hotel varoskozpont 3-to 3-orszag x barhova nemet-es-francia-kiterokkel egzotikus-market husvet harom-tenger-partjan legujabb-ajanlataink oszi-fesztival hadvezerek-nyomaban oszi-szunet eszaktol-a-deli-partig lelegzetelallito-tajakon csontvary-nyoman balkan-korut norway-mystical-fjords-sou ireland-british-isles-heritage-sou amsterdam-ultimate-baltic-sou france-european-jewels-sou amsterdam-ultimate-baltic-sto spain-the-rivieras-civ france-mediterranean-jewels-bcn busszal alpesi-varazslat amsterdam-ultimate-baltic-ams spain-the-rivieras-ams 3-nap africa-south-africa-dbx africa-asia-cpt umgebung advent tarsitasra-varo-utasaink alte all-locations africa-south-africa-cpt 5-nights-bahamas-free-open-bar-mia bahamas-florida-from-new-york-nyc 5-nights-bahamas-free-open-bar-pcv baltic-ams baltic-cph baltic-sto kelet dunai-hajos-utak korutazas koltok-es-hadvezerek-nyomaban mediterran koltok tortenelmi-varosok gateway szinpompas-orchideak-varazsaban tengerparti-udulesek nyari-ajanlataink abu-dhabi-india pacific-coastal-lax med-egypt-greek-isles-dbx lax alacsony sissi-nyomaban kekfofu-harald-nyomaban australia-product-ppt australia-product-syd australia-product-akl australia-product-nsw korok zanzibar-all-locations kozep hajoutak foldkozi-tengeri-hajoutak kelet-mediterran-hajoutak kanada-hajoutak tavol-keleti-hajoutak del-amerikai-hajoutak kozel-keleti-hajoutak vilagkoruli-hajoutak-es-szakaszaik short-mia akl indiai-oceani-hajoutak nation ag shores gig pfa nie camping-park ma transatlantic-nyc bos east-asia-dbx transatlantic-mia bm bh c east-asia-sin east-asia-hkg bro transatlantic-bro cuba-overnight-bahamas-pcv cuba-bahamas-free-open-bar-mia transatlantic-sju east-asia-tok east-asia-yok transatlantic-bcn transatlantic-sou transatlantic-civ transzatlanti transatlantic-lis emw h del sor europe-nyc del-kelet-azsia-gyongyszemei cola e cw cs ce mco-flughafen chi-flughafen cuba-caribbean-pcv south-america-sai other-product-pcv sea-flughafen downtown europe-civ western-caribbean-free-open-bar-pcv panama-canal-pcv cuba-florida-mia miami-pcv port-canaveral-pcv europe-mia panama-canal-panama-city-fam fam panama-canal-panama-city-mia clp panama-canal-panama-city-pcv inw gua grenada-all-areas guad minden-cel kozel-kelet-es-india rejtett-kincsek-a-foldkozi-tengeren grande-riviere-sud-est greek-isles-italy-ancient-empires-civ greek-isles grand-voyage other-hnl hnl greek-isles-italy-civ financial-district greek-isles-italy-vce forst greek-isles-italy-tar northern-capitals-ams ijm xi greek-isles-italy-pir greek-isles-italy-bcn harom-tenger-kincsei northern-capitals-cph italia-zold-szive-szent-ferenc-legendainak-fenyeben greek-isles-eastern-med-pir greek-isles-eastern-med-civ city kozep-azsia kelet-mediterran-terseg mma got nagy-magyarorszag kelet-azsia kelet-mediterran kelet-karib ocean-crossings osszes-hely kozep-europa xcaret alpok kelet-europa egy-falatnyi-baltikum keleti-tenger kelet-tenger mia mediterranean-holy-land norwegian-fjords-ams midtown kombinaciok kulfold alpok-orszagai harom-varos mr mb o n m l middle-east-civ nor-emi kelet-karib-szigetek mediterran-csoportos-hajout balti-csoportos-hajout iceland-nyc nar-sca tenger uj themed-cruises vip test united-states-canada sto van szigetek tengerpart to-videk transpacific-yok south-east-yok yok sziget t w other-vce tok transzpacifik west-kuste tavaszi-ajanlataink tajak panama-canal-panama-city-clp nyugat-mediterran-terseg s nyugat-mediterran nyugat-karib nordsee riviera norway-the-arctic-summer-solstice-sou scandinavia repo repositions other-civ nyc ppt other-van pigcu portals other-que siterepek p nn pesed sea nsw pcv sju pesis piris pisfe other-ppt null pvili kozep-kelet other-pir csoportos-karibi-hajout pos-min sha pos-sea santiago-bue soa south szafari-programok st szt south-east-hkg sv southern-caribbean strass stadt" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(1) "x" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "48.2082" ["lng"]=> string(7) "16.3738" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.3231" ["lng"]=> string(7) "16.5775" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.1183" ["lng"]=> string(7) "16.1826" } } } ["num_program"]=> string(1) "0" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(1) "x" } } ["description_short"]=> string(139) "·  7 alpesi város Ausztriában és Svájcban ·  Hajózás a grandiózus Rajna-vízesésnél ·  Virágsziget a Bódeni-tavon: ..." ["location_text"]=> string(23) "Ausztria,Tirol,Salzburg" ["img"]=> string(85) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/zurich_river-48835.webp" ["AccommodationTypes"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(6) "Egyéb" } } ["Ratings"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(3) "***" } } } ["Trip"]=> array(33) { ["id"]=> string(10) "4062473561" ["parent_id"]=> NULL ["num_adults"]=> string(1) "1" ["num_children"]=> string(1) "0" ["room_id"]=> string(9) "155753036" ["program_id"]=> string(7) "2368172" ["date_from"]=> string(10) "2022-10-06" ["date_to"]=> string(10) "2022-10-10" ["num_nights"]=> string(1) "4" ["num_days"]=> string(1) "5" ["min_nights"]=> string(1) "4" ["is_seasonal"]=> bool(false) ["food_service_id"]=> string(2) "75" ["road_type_id"]=> string(2) "72" ["road_information"]=> array(3) { ["dep_airport"]=> NULL ["Indulási helyszín"]=> NULL ["Érkezési helyszín"]=> NULL } ["transport_id"]=> NULL ["discount"]=> string(1) "1" ["capacity"]=> NULL ["prices"]=> array(9) { [0]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(17) "Részvételi díj" ["value"]=> int(145000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(1) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [1]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(23) "Egyágyas szoba felára" ["value"]=> int(29000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [2]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(27) "Kedvezmény törzsutasoknak" ["value"]=> int(-7250) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [3]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(29) "65 év felettiek kedvezménye" ["value"]=> int(-2000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [4]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(27) "Utasbiztosítás - Standard" ["value"]=> int(3500) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [5]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(27) "Utasbiztosítás - Prémium" ["value"]=> int(5500) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [6]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(31) "Fakultatív vacsora (4 alkalom)" ["value"]=> int(38000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [7]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(71) "Be szeretnék menni a Swarovski Kristályvilágba (helyszíni fizetés)" ["value"]=> int(0) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [8]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(52) "Nem szeretnék bemenni a Swarovski Kristályvilágba" ["value"]=> int(0) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(1) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } } ["base_price_huf"]=> string(6) "145000" ["bait_price_huf"]=> string(6) "145000" ["bait_price"]=> string(6) "145000" ["bait_price_currency_id"]=> string(1) "1" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:11:10" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:11:10" ["Room"]=> array(16) { ["id"]=> string(9) "155753036" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368172" } ["FoodService"]=> array(3) { ["id"]=> string(2) "75" ["name"]=> string(7) "Reggeli" ["type"]=> string(12) "food_service" } ["RoadType"]=> array(3) { ["id"]=> string(2) "72" ["name"]=> string(4) "Busz" ["type"]=> string(9) "road_type" } ["url"]=> string(45) "/ausztria/-/salzburg/alpok-kincsei/4062473561" ["trip_name"]=> string(10) "1 felnőtt" ["Price"]=> array(4) { ["bait_price"]=> string(6) "145000" ["bait_price_currency_name"]=> string(3) "HUF" ["bait_price_huf"]=> string(6) "145000" ["base_price_huf"]=> string(6) "145000" } ["food_service"]=> string(7) "Reggeli" ["road_type"]=> string(4) "Busz" } ["Tags"]=> array(3) { ["category"]=> array(1) { [3]=> string(11) "Körutazás" } ["rating"]=> array(1) { [64]=> string(3) "***" } ["accommodation_type"]=> array(1) { [119]=> string(6) "Egyéb" } } ["Weather"]=> array(0) { } } } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$program

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#127 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(7) "2368172"
  ["data_part"]=>
  string(1) "0"
  ["serial_number"]=>
  string(1) "6"
  ["name"]=>
  string(13) "Alpok kincsei"
  ["description"]=>
  string(906) " 

·  7 alpesi város Ausztriában és Svájcban
·  Hajózás a grandiózus Rajna-vízesésnél
·  Virágsziget a Bódeni-tavon: Mainau
·  Swarovski Kristályvilág káprázatos fényjátéka

Az Alpok szerelmeseként két alpesi országban is átélem Babits Mihály szavait: „Sötétzöld völgyek, jégmező, harapni friss a levegő.”
Vendégh Edit - 32 éve idegenvezető

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["address"]=> string(0) "" ["coordinates"]=> array(2) { [0]=> string(0) "" [1]=> string(0) "" } ["name"]=> string(29) "3 és 4 csillagos szállodák" ["rating"]=> int(64) } } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(1) { ["Program"]=> string(8930) "

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – HALLSTATT

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. A város déli részéből rövid sétával érjük el a siklóvasút völgyi állomását. Innen repülünk fel a sóhegy tetejére. A felső állomáshoz igen közel található a Rudolfsturm étterem és a kilátó. Ez egy igazi technikai szenzáció, mely a város fölé emelkedik, és lélegzetelállító panorámát nyújt. A meredek sziklák alatt, mintegy 360 m mélyen „lábunk alatt” találjuk az imént megtekintett mesés kisvárost és a tavat. Programunk után szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a városháza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat, egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kompozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A kiállítás végén vásárlási lehetőség is lesz. Az itt található „gyári shop-ot” tartják a világ legnagyobb Swarovski üzletének. Kufsteint elhagyva, pár kilométer múlva érjük el Tirol központját, Innsbruckot. Itt a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított Aranytetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében épült a Hofkirche, ahol I. Miksa császár szarkofágja található. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Szállás Innsbrucknál.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN

Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részén haladva érkezünk meg, még a délelőtti órákban, Konstanzba, a híres zsinati helyszínre. A város már Németországban van. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a Városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Boden-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakert. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után tovább utazunk, hogy az aranyos, több mint 2500 éves Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Boden-tóból. Megcsodáljuk a középkori épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságát tükröző bájos, festett falú polgárházak sora a főutcán. Szállás a svájci határ közelében, Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RAJNA-VÍZESÉS – ZÜRICH

Németországot elhagyva visszautazunk Svájcba, annak is a híres óragyártási központját, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. Felkeressük az eredeti szépségben maradt, 900 éves koraromán stílusú Mindenszentek katedrálist. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol átlagban 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón a vízesés közelében lévő sziklához. Folytatva utunkat és rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost, többek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

A mai délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Programunk befejezése után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

" } ["images"]=> array(5) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(85) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/zurich_river-48835.webp" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(91) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/swarovski_fountain-48834.webp" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/swarovski_crystal-48833.webp" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(88) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/stein_am_rhein2-48832.webp" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(90) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_route_docs_type_7/alpokkincsei-34386.png" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "6" ["tour_operator_id"]=> string(2) "38" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2368172" ["slug"]=> string(13) "alpok-kincsei" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-17 18:10:49" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753036" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368172" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "155753357" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "2 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368172" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(16) { [4]=> array(11) { ["id"]=> string(1) "4" ["name"]=> string(8) "Ausztria" ["replaced_name"]=> string(60) "ausztria ausztria-elmenytura korutazas-ausztriaban region-au" ["short_name"]=> string(2) "AT" ["long_name"]=> string(8) "Ausztria" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.5162" ["lng"]=> string(7) "14.5501" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "49.0206" ["lng"]=> string(7) "17.1607" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.3723" ["lng"]=> string(6) "9.5308" } } } ["num_program"]=> string(4) "1493" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "ausztria" } [53]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "53" ["name"]=> string(13) "Németország" ["replaced_name"]=> string(122) "nemetorszag romantikus-nemetorszag korutazas-nemetorszagban nemetorszag-marketing eszak-nemetorszag korutazas-nemetorszagb" ["short_name"]=> string(2) "DE" ["long_name"]=> string(13) "Németország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "51.1657" ["lng"]=> string(7) "10.4515" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "55.0583" ["lng"]=> string(7) "15.0419" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.2701" ["lng"]=> string(6) "5.8663" } } } ["num_program"]=> string(3) "612" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "nemetorszag" } [113]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "113" ["name"]=> string(8) "Salzburg" ["replaced_name"]=> string(72) "salzburg salzburg-ausztria ausztria-salzburg-salzburg hellbrunn-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(39) "Ausztria, Salzburg tartomány, Salzburg" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "6778" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8543" ["lng"]=> string(7) "13.1269" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7513" ["lng"]=> string(6) "12.986" } } } ["num_program"]=> string(2) "47" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "547826" ["slug"]=> string(8) "salzburg" } [116]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "116" ["name"]=> string(5) "Tirol" ["replaced_name"]=> string(36) "tirol alpesi-tura-tirolban westtirol" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(15) "Ausztria, Tirol" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.2537" ["lng"]=> string(7) "11.6015" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7431" ["lng"]=> string(7) "12.9663" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.6516" ["lng"]=> string(7) "10.0981" } } } ["num_program"]=> string(3) "261" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(5) "tirol" } [285]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "285" ["name"]=> string(6) "Svájc" ["replaced_name"]=> string(167) "svajc korutazas-svajcban svajci-alpok svajc-szavoya-magas-alpok osztrak-svajc-marketing svajci-kiruccanas kirandulas-svajcban-olasz francia-svajci-hatar zentralschweiz" ["short_name"]=> string(2) "CH" ["long_name"]=> string(6) "Svájc" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "46.8182" ["lng"]=> string(6) "8.2275" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.8085" ["lng"]=> string(7) "10.4923" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.8179" ["lng"]=> string(6) "5.9561" } } } ["num_program"]=> string(3) "237" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(5) "svajc" } [903]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "903" ["name"]=> string(18) "Baden-Württemberg" ["replaced_name"]=> string(34) "baden-wurtemberg baden-wurttemberg" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(33) "Németország, Baden-Württemberg" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "53" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "48.6616" ["lng"]=> string(6) "9.3501" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "49.7913" ["lng"]=> string(7) "10.4956" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.5324" ["lng"]=> string(6) "7.5118" } } } ["num_program"]=> string(2) "64" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(17) "baden-wurttemberg" } [1140]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1140" ["name"]=> string(7) "Zürich" ["replaced_name"]=> string(38) "zurich zurich-svajc zurich-es-kornyeke" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(15) "Svájc, Zürich" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "47.3686" ["lng"]=> string(6) "8.5392" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.4347" ["lng"]=> string(6) "8.6254" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.3202" ["lng"]=> string(6) "8.4481" } } ["wg"]=> array(38) { [0]=> array(1) { ["47.32,8.52"]=> string(13) "pws:IZRICHAD2" } [1]=> array(1) { ["47.4,8.49"]=> string(13) "pws:IZRICHZR2" } [2]=> array(1) { ["47.4,8.59"]=> string(13) "pws:IZHZURIC3" } [3]=> array(1) { ["47.36,8.64"]=> string(13) "pws:IZRICHBE2" } [4]=> array(1) { ["47.34,8.65"]=> string(13) "pws:IZHFORCH2" } [5]=> array(1) { ["47.33,8.66"]=> string(14) "pws:ICANTONO15" } [6]=> array(1) { ["47.39,8.66"]=> string(13) "pws:IZRICHVO3" } [7]=> array(1) { ["47.35,8.38"]=> string(13) "pws:IAARGAUB2" } [8]=> array(1) { ["47.37,8.37"]=> string(13) "pws:IAARGAUW3" } [9]=> array(1) { ["47.25,8.47"]=> string(13) "pws:IZRICHME2" } [10]=> array(1) { ["47.44,8.7"]=> string(13) "pws:IZURICHL2" } [11]=> array(1) { ["47.27,8.69"]=> string(13) "pws:IZRICHUE2" } [12]=> array(1) { ["47.41,8.32"]=> string(13) "pws:IAARGAUB3" } [13]=> array(1) { ["47.5,8.44"]=> string(13) "pws:I90578614" } [14]=> array(1) { ["47.34,8.77"]=> string(13) "pws:IZURICHS2" } [15]=> array(1) { ["47.23,8.67"]=> string(13) "pws:IZRICHWD2" } [16]=> array(1) { ["47.22,8.68"]=> string(13) "pws:IZRICHWD3" } [17]=> array(1) { ["47.33,8.78"]=> string(13) "pws:IZRICHHO2" } [18]=> array(1) { ["47.52,8.64"]=> string(13) "pws:IZRICHPF2" } [19]=> array(1) { ["47.35,8.27"]=> string(13) "pws:IKANTONA1" } [20]=> array(1) { ["47.19,8.46"]=> string(13) "pws:IZUGCHAM2" } [21]=> array(1) { ["47.52,8.66"]=> string(13) "pws:I90579768" } [22]=> array(1) { ["47.34,8.81"]=> string(13) "pws:IZRICHWE4" } [23]=> array(1) { ["47.19,8.4"]=> string(13) "pws:IAARGAUS2" } [24]=> array(1) { ["47.42,8.81"]=> string(13) "pws:IZRICHWI3" } [25]=> array(1) { ["47.48,8.29"]=> string(13) "pws:IAARGAUB5" } [26]=> array(1) { ["47.25,8.78"]=> string(13) "pws:IZURICHH2" } [27]=> array(1) { ["47.37,8.83"]=> string(13) "pws:ICANTONO3" } [28]=> array(1) { ["47.15,8.56"]=> string(13) "pws:IZUGUNTE2" } [29]=> array(1) { ["47.26,8.81"]=> string(13) "pws:IZRICHBU2" } [30]=> array(1) { ["47.5,8.77"]=> string(13) "pws:IZRICHWI4" } [31]=> array(1) { ["47.4,8.22"]=> string(13) "pws:IAARGAUO4" } [32]=> array(1) { ["47.3,8.84"]=> string(13) "pws:IHINWIL81" } [33]=> array(1) { ["47.4,8.65"]=> string(4) "LSMD" } [34]=> array(1) { ["47.48,8.53"]=> string(4) "LSZH" } [35]=> array(1) { ["47.09,8.31"]=> string(4) "LSME" } [36]=> string(18) "Switzerland/Zurich" [37]=> string(11) "Switzerland" } } ["num_program"]=> string(1) "9" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "784794" ["slug"]=> string(6) "zurich" } [6545]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6545" ["name"]=> string(20) "Salzkammerguti tavak" ["replaced_name"]=> string(34) "salzkammerguti-tavak salzkammergut" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(30) "Ausztria, Salzkammerguti tavak" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(6) "47.875" ["lng"]=> string(7) "13.5485" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.9506" ["lng"]=> string(7) "13.5951" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7892" ["lng"]=> string(7) "13.4832" } } } ["num_program"]=> string(2) "30" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(20) "salzkammerguti-tavak" } [6581]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6581" ["name"]=> string(9) "Innsbruck" ["replaced_name"]=> string(56) "innsbruck inssbruck innsbruck-ausztria innsbruck-ausztri" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(26) "Ausztria, Tirol, Innsbruck" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "116" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.2692" ["lng"]=> string(7) "11.4041" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.3599" ["lng"]=> string(7) "11.4559" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.211" ["lng"]=> string(7) "11.3016" } } } ["num_program"]=> string(2) "85" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "550763" ["slug"]=> string(9) "innsbruck" } [6714]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6714" ["name"]=> string(9) "Hallstatt" ["replaced_name"]=> string(99) "hallstatt hallstattersee ausztria-felso-ausztria-hallstaettersee hallstaettersee hallstatt-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(41) "Ausztria, Salzkammerguti tavak, Hallstatt" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "6545" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.5622" ["lng"]=> string(7) "13.6493" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.5939" ["lng"]=> string(7) "13.6719" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.475" ["lng"]=> string(7) "13.5493" } } } ["num_program"]=> string(2) "12" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "545321" ["slug"]=> string(9) "hallstatt" } [6778]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6778" ["name"]=> string(19) "Salzburg tartomány" ["replaced_name"]=> string(59) "salzburg-tartomany salzburger-land salzburgerland ski-amade" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(29) "Ausztria, Salzburg tartomány" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(1) "4" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.8095" ["lng"]=> string(6) "13.055" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.0412" ["lng"]=> string(7) "13.9965" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.9435" ["lng"]=> string(7) "12.0767" } } } ["num_program"]=> string(3) "388" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(18) "salzburg-tartomany" } [6822]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6822" ["name"]=> string(8) "Kufstein" ["replaced_name"]=> string(26) "kufstein kufstein-ausztria" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(25) "Ausztria, Tirol, Kufstein" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "116" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "47.5824" ["lng"]=> string(7) "12.1628" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.6148" ["lng"]=> string(7) "12.3159" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.5522" ["lng"]=> string(7) "12.1328" } } ["wg"]=> array(18) { [0]=> array(1) { ["47.52,12.09"]=> string(13) "pws:ITIROLKI8" } [1]=> array(1) { ["47.53,12.06"]=> string(13) "pws:ITIROLNI2" } [2]=> array(1) { ["47.5,12.08"]=> string(13) "pws:ITIROLKI7" } [3]=> array(1) { ["47.49,12.06"]=> string(13) "pws:ITIROLWR2" } [4]=> array(1) { ["47.76,12.14"]=> string(14) "pws:IBAYERNN16" } [5]=> array(1) { ["47.79,12.12"]=> string(14) "pws:IBAYERNR22" } [6]=> array(1) { ["47.79,12.08"]=> string(14) "pws:IBAYERNR23" } [7]=> array(1) { ["47.58,12.57"]=> string(13) "pws:ITIROLWA2" } [8]=> array(1) { ["47.68,11.77"]=> string(13) "pws:IBAYERNR3" } [9]=> array(1) { ["47.7,11.75"]=> string(14) "pws:IBAYERNR14" } [10]=> array(1) { ["47.89,12.34"]=> string(13) "pws:IBAYERNR9" } [11]=> array(1) { ["47.41,12.03"]=> string(13) "pws:ITIROLWI2" } [12]=> array(1) { ["47.23,12.14"]=> string(14) "pws:ISALZBUR18" } [13]=> array(1) { ["47.29,12.79"]=> string(4) "LOWZ" } [14]=> array(1) { ["47.79,13.01"]=> string(4) "LOWS" } [15]=> array(1) { ["48.35,11.81"]=> string(4) "EDDM" } [16]=> string(12) "Austria/Zell" [17]=> string(7) "Austria" } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "550835" ["slug"]=> string(8) "kufstein" } [16201]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "16201" ["name"]=> string(12) "Schaffhausen" ["replaced_name"]=> string(31) "schaffhausen-svajc schaffhausen" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(20) "Svájc, Schaffhausen" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "285" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.6959" ["lng"]=> string(5) "8.638" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7446" ["lng"]=> string(6) "8.7059" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.6859" ["lng"]=> string(6) "8.5858" } } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(12) "schaffhausen" } [16384]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "16384" ["name"]=> string(6) "Mainau" ["replaced_name"]=> string(25) "mainau-nemetorszag mainau" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(41) "Németország, Baden-Württemberg, Mainau" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "903" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.2692" ["lng"]=> string(7) "11.4041" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.3599" ["lng"]=> string(7) "11.4559" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.211" ["lng"]=> string(7) "11.3016" } } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(6) "mainau" } [18451]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "18451" ["name"]=> string(20) "Konstanz (Boden-tó)" ["replaced_name"]=> string(39) "konstanz-nemetorszag konstanz constance" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(55) "Németország, Baden-Württemberg, Konstanz (Boden-tó)" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(3) "903" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "47.6779" ["lng"]=> string(6) "9.1732" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "47.7627" ["lng"]=> string(5) "9.218" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.654" ["lng"]=> string(6) "9.0854" } } } ["num_program"]=> string(1) "2" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(17) "konstanz-boden-to" } [19728]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "19728" ["name"]=> string(1) "x" ["replaced_name"]=> string(3891) "advent-hetvege advent-hetkoznap az-atlanti-part-csodai jon-tengeri-korut hotel varoskozpont 3-to 3-orszag x barhova nemet-es-francia-kiterokkel egzotikus-market husvet harom-tenger-partjan legujabb-ajanlataink oszi-fesztival hadvezerek-nyomaban oszi-szunet eszaktol-a-deli-partig lelegzetelallito-tajakon csontvary-nyoman balkan-korut norway-mystical-fjords-sou ireland-british-isles-heritage-sou amsterdam-ultimate-baltic-sou france-european-jewels-sou amsterdam-ultimate-baltic-sto spain-the-rivieras-civ france-mediterranean-jewels-bcn busszal alpesi-varazslat amsterdam-ultimate-baltic-ams spain-the-rivieras-ams 3-nap africa-south-africa-dbx africa-asia-cpt umgebung advent tarsitasra-varo-utasaink alte all-locations africa-south-africa-cpt 5-nights-bahamas-free-open-bar-mia bahamas-florida-from-new-york-nyc 5-nights-bahamas-free-open-bar-pcv baltic-ams baltic-cph baltic-sto kelet dunai-hajos-utak korutazas koltok-es-hadvezerek-nyomaban mediterran koltok tortenelmi-varosok gateway szinpompas-orchideak-varazsaban tengerparti-udulesek nyari-ajanlataink abu-dhabi-india pacific-coastal-lax med-egypt-greek-isles-dbx lax alacsony sissi-nyomaban kekfofu-harald-nyomaban australia-product-ppt australia-product-syd australia-product-akl australia-product-nsw korok zanzibar-all-locations kozep hajoutak foldkozi-tengeri-hajoutak kelet-mediterran-hajoutak kanada-hajoutak tavol-keleti-hajoutak del-amerikai-hajoutak kozel-keleti-hajoutak vilagkoruli-hajoutak-es-szakaszaik short-mia akl indiai-oceani-hajoutak nation ag shores gig pfa nie camping-park ma transatlantic-nyc bos east-asia-dbx transatlantic-mia bm bh c east-asia-sin east-asia-hkg bro transatlantic-bro cuba-overnight-bahamas-pcv cuba-bahamas-free-open-bar-mia transatlantic-sju east-asia-tok east-asia-yok transatlantic-bcn transatlantic-sou transatlantic-civ transzatlanti transatlantic-lis emw h del sor europe-nyc del-kelet-azsia-gyongyszemei cola e cw cs ce mco-flughafen chi-flughafen cuba-caribbean-pcv south-america-sai other-product-pcv sea-flughafen downtown europe-civ western-caribbean-free-open-bar-pcv panama-canal-pcv cuba-florida-mia miami-pcv port-canaveral-pcv europe-mia panama-canal-panama-city-fam fam panama-canal-panama-city-mia clp panama-canal-panama-city-pcv inw gua grenada-all-areas guad minden-cel kozel-kelet-es-india rejtett-kincsek-a-foldkozi-tengeren grande-riviere-sud-est greek-isles-italy-ancient-empires-civ greek-isles grand-voyage other-hnl hnl greek-isles-italy-civ financial-district greek-isles-italy-vce forst greek-isles-italy-tar northern-capitals-ams ijm xi greek-isles-italy-pir greek-isles-italy-bcn harom-tenger-kincsei northern-capitals-cph italia-zold-szive-szent-ferenc-legendainak-fenyeben greek-isles-eastern-med-pir greek-isles-eastern-med-civ city kozep-azsia kelet-mediterran-terseg mma got nagy-magyarorszag kelet-azsia kelet-mediterran kelet-karib ocean-crossings osszes-hely kozep-europa xcaret alpok kelet-europa egy-falatnyi-baltikum keleti-tenger kelet-tenger mia mediterranean-holy-land norwegian-fjords-ams midtown kombinaciok kulfold alpok-orszagai harom-varos mr mb o n m l middle-east-civ nor-emi kelet-karib-szigetek mediterran-csoportos-hajout balti-csoportos-hajout iceland-nyc nar-sca tenger uj themed-cruises vip test united-states-canada sto van szigetek tengerpart to-videk transpacific-yok south-east-yok yok sziget t w other-vce tok transzpacifik west-kuste tavaszi-ajanlataink tajak panama-canal-panama-city-clp nyugat-mediterran-terseg s nyugat-mediterran nyugat-karib nordsee riviera norway-the-arctic-summer-solstice-sou scandinavia repo repositions other-civ nyc ppt other-van pigcu portals other-que siterepek p nn pesed sea nsw pcv sju pesis piris pisfe other-ppt null pvili kozep-kelet other-pir csoportos-karibi-hajout pos-min sha pos-sea santiago-bue soa south szafari-programok st szt south-east-hkg sv southern-caribbean strass stadt" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(1) "x" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "48.2082" ["lng"]=> string(7) "16.3738" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.3231" ["lng"]=> string(7) "16.5775" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "48.1183" ["lng"]=> string(7) "16.1826" } } } ["num_program"]=> string(1) "0" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(1) "x" } } ["description_short"]=> string(139) "·  7 alpesi város Ausztriában és Svájcban ·  Hajózás a grandiózus Rajna-vízesésnél ·  Virágsziget a Bódeni-tavon: ..." ["location_text"]=> string(23) "Ausztria,Tirol,Salzburg" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2022

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2022-10-06, 5 nap / 4 éj
3 és 4 csillagos szállodák (***)
Reggeli
1 ágyas

Okos ajánlat

·  7 alpesi város Ausztriában és Svájcban
·  Hajózás a grandiózus Rajna-vízesésnél
·  Virágsziget a Bódeni-tavon: Mainau
·  Swarovski Kristályvilág káprázatos fényjátéka

Az Alpok szerelmeseként két alpesi országban is átélem Babits Mihály szavait: „Sötétzöld völgyek, jégmező, harapni friss a levegő.”
Vendégh Edit - 32 éve idegenvezető

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – HALLSTATT

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. A város déli részéből rövid sétával érjük el a siklóvasút völgyi állomását. Innen repülünk fel a sóhegy tetejére. A felső állomáshoz igen közel található a Rudolfsturm étterem és a kilátó. Ez egy igazi technikai szenzáció, mely a város fölé emelkedik, és lélegzetelállító panorámát nyújt. A meredek sziklák alatt, mintegy 360 m mélyen „lábunk alatt” találjuk az imént megtekintett mesés kisvárost és a tavat. Programunk után szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a városháza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat, egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kompozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A kiállítás végén vásárlási lehetőség is lesz. Az itt található „gyári shop-ot” tartják a világ legnagyobb Swarovski üzletének. Kufsteint elhagyva, pár kilométer múlva érjük el Tirol központját, Innsbruckot. Itt a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított Aranytetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében épült a Hofkirche, ahol I. Miksa császár szarkofágja található. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Szállás Innsbrucknál.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN

Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részén haladva érkezünk meg, még a délelőtti órákban, Konstanzba, a híres zsinati helyszínre. A város már Németországban van. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a Városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Boden-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakert. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után tovább utazunk, hogy az aranyos, több mint 2500 éves Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Boden-tóból. Megcsodáljuk a középkori épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságát tükröző bájos, festett falú polgárházak sora a főutcán. Szállás a svájci határ közelében, Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RAJNA-VÍZESÉS – ZÜRICH

Németországot elhagyva visszautazunk Svájcba, annak is a híres óragyártási központját, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. Felkeressük az eredeti szépségben maradt, 900 éves koraromán stílusú Mindenszentek katedrálist. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol átlagban 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón a vízesés közelében lévő sziklához. Folytatva utunkat és rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost, többek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

A mai délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Programunk befejezése után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Érintett területek

 • Ausztria
 • Németország
 • Salzburg
 • Tirol
 • Svájc
 • Baden-Württemberg
 • Zürich
 • Salzkammerguti tavak
 • Innsbruck
 • Hallstatt
 • Salzburg tartomány
 • Kufstein
 • Schaffhausen
 • Mainau
 • Konstanz (Boden-tó)
 • x

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést.
még töltünk